Siófok polgármestere betiltaná az utcai alkoholfogyasztást

2020. július 06. 14:52

Lengyel Róbert az alkoholvásárlást is korlátozná a Somogy megyei üdülővárosban.

2020. július 06. 14:52
null

Siófok ellenzéki polgármestere, Lengyel Róbert a Facebook-oldalán tette közzé, hogy a július 16-i testületi ülésre két javaslatot is be fog vinni. Az egyik betiltaná a város közterületein az alkoholfogyasztást, a másik korlátozná az üzletekben az alkoholvásárlást. 

Az alkoholfogyasztás betiltásáról a polgármester azt írja: 

Siófok egész területére rendelnénk el közterületi (utcákon, tereken, vízparti sétányokon) alkoholfogyasztási tilalmat. Próbáljuk elérni azt, hogy sem a parkjainkban itt-ott részegen fetrengő hajléktalanok, sem pedig a mindennapokból »kiszabaduló« ifjak, következmények nélkül vedeljenek a közterületeinken.

Az alkoholvásárlás korlátozásával kapcsolatban úgy fogalmaz: 

Korlátoznánk a kereskedelmi üzletekben (tehát nem a vendéglátóhelyeken, hanem a boltokban) az éjszakai órákban történő, jelenleg korlátlan alkoholvásárlást. Elég abból is, hogy éjjel suhancok, vagy épp hajléktalanok a boltok polcairól tömegével veszik az olcsóbb sört, kommersz italokat, majd azok egy részét ismét csak az utcán közlekedve, óbégatva vedelik, az üres dobozokat meg üvegeket szanaszét dobálva.

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2020. július 06. 22:05
Mindezt egy üdülőhelyen, nyáron. Jobb ötletem van: fürdeni se lehessen. Veszélyes. Másszon mindenki falra. A polgi se ihasson. Csak tejet.
Falfirka
2020. július 06. 17:34
ahogy Hofi mondta, amikor a hülye szocik betiltották a reggel 9 előtti alkoholfogyasztást: száradjon ki aki nem tud gondoskodni magának másnap reggel 9-ig italról.
Szuverén maffiaállam
2020. július 06. 15:33
Rendet kell tenni a NER kedvenc dorbézolóhelyein.
Fehér Agyar
2020. július 06. 15:30
Rendőr volt eredetileg ez a manus. A városvezetésben nem nagyon jeleskedik, de most legalább egy kicsit odacsaphat a részegeskedőknek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!