Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a kormány a Club Aliga felújítását

2020. augusztus 08. 08:45

Az Appeninn egyik legjelentősebb turisztikai fejlesztését, a Club Aliga megújítását nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásnak nyilvánította a kormány.

2020. augusztus 08. 08:45
null

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásnak minősítette a kormány a balatonvilágosi Club Aliga üdülőközpont felújítását pénteki kormányrendeletében. A jelentős döntést a kormány azzal indokolta, hogy a projekt megvalósulása, ezáltal pedig a hazai turizmus élénkítése a magyar gazdaság szempontjából kiemelten fontos. A 2007 óta magánkézben lévő üdülőközpontnak az évtizedek alatt fokozatos romlott az állapota, mely szükségessé tette a felújítási munkálatokat. Az Appeninn szerint a kormányrendelet általi minősítéssel az építkezéshez szükséges hatósági eljárások ugyan nem egyszerűsödnek, azonban számottevően felgyorsulhatnak. A kiemelt nemzetgazdasági státusz többek közt lehetővé teszi a kiszámíthatóbb tervezett fejlesztési ütemet és befejezést, mely munkahelyeket teremt, növeli a turistaforgalmat, mindezáltal pedig segíti a régiót.

A Club Aliga tervezett fejlesztési több részből áll, melyből az első etapot, a strand elemeinek megújítását már idén befejezik. A balatoni vitorlásturizmus szempontjából kiemelt jelentőségű helyszín teljeskörű felújítását jövő év őszétől kezdik meg. A teljes procedúra várhatóan két évbe fog telni. A munka keretei közt megújítják többek közt a kikötőt is, azonban a központi cél a Club Aliga területén található leromlott állapotú szálláshelykínálat felújítása. A tervek szerint 2023-ig a klub területén egész évben működő 4 csillagos, több mint 160 szobás szálloda fog felépülni. A hotelhez wellness részleg, konferenciaközpont, sportpályák, játszóterek, boltok és kávézók is tartozni fognak.

Fotó: Nagy Lajos

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2020. augusztus 09. 09:19
,, Majdnem 5 és fél milliárd forintot fizet az ártárgyalás győztese a balatoni Club Aliga komplexumért. Az összesen 55 ingatlan 47 hektáron terül el. Aláírták a felek a Club Aliga ingatlanegyüttes tulajdonjogának, illetve vagyonkezelői jogának átruházására vonatkozó szerződést - közölte a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) az MTI-vel csütörtökön. Az igazgatóság és az ingatlanra kiírt pályázat nyertese, a PRO-MOT Hungária Kft. szerdán kötötte meg a szerződést. A PRO-MOT ingatlanfejlesztő társaság a KVI korábbi közlése alapján a tervek szerint nettó 3,710 milliárd forintot, bruttó 4,452 milliárd forintot fizet az üdülőkomplexum három részének tulajdonjogáért. Az Aliga I. nevű rész 49 évre szóló vagyonkezelői jogért a nyertes 911 millió forintot fizet.,, A fentiekből kitűnik, hogy az 5,5 milliárd bruttó ár, melynek egyharmada nem vételár, hanem adó (ÁFA). Amennyiben nettó áron számoljuk akkor a négyzetméter ár 10 forint. Hol lehetett 2007-ben 10 forintos négyzetméter árér balatonparti közművesített telket vásárolni? SEHOL. Ekkor még nem vettük számításba az építményeket. Nem abban van a lényeg amit a média szellőztet, hanem abban amiről nem szól. Ezt viszont nagyon kevesen tudják.
Akitlosz
2020. augusztus 08. 19:31
Kié most a Club Aliga? Gyanítom, hogy az sok mindent megmagyaráz.
BőröndÖdön
2020. augusztus 08. 18:29
Még többet fognak lopni.
OberEnnsinnen
2020. augusztus 08. 15:35
Még annyi sem kellene nekik. Boldogan csápolnak, ha Karácsonyék, Gyurcsányék a fülükbe ordítják: A budapestieknek több jár...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!