Orbán: Hat hónappal meghosszabbítja a kormány a hitelmoratóriumot

2020. szeptember 19. 11:12

Orbán Viktor Facebook-oldalán, egy videó keretei közt számolt be a gazdaságvédelmi operatív törzs döntéseiről.

2020. szeptember 19. 11:12
null

„A kormánynak az a döntése, hogy a munkahelyeket és a családok életszínvonalát a járvány ideje alatt is meg kell védeni, ezért ma a hitelmoratórium kérdésével foglalkoztunk” – fogalmazott a kormányfő Facebook-oldalán megosztott videójában, miután összeült a gazdaságvédelmi operatív törzs, hogy megvitassák a gazdaság élénkítésének lehetséges eszközeit. Az operatív törzs ajánlásait a Kormány elfogadta. A döntések az alábbiak voltak:

  • Meghosszabbításra kerül a háztartások számára nyújtott hitelmoratóriumot néhány társadalmi csoport esetében január elsejétől további hat hónapig. (Meghosszabbításra kerül a gyermeket nevelő családoknál, a nyugdíjasoknál, a munkanélkülieknél és a közfoglalkoztatottaknál. Számukra a moratórium automatikus, nekik akkor kell megkeresniük a bankot, ha mégis fizetni szeretnének.)
  • A vállalkozások esetében a vállalkozónak be kell jelenteniük, ha a moratóriumot meg akarják hosszabbítani és ha a bevételük több, mint 25%-al csökkent, ugyanis ebben az esetben sor kerülhet annak meghosszabbítására.
  • Az összes háztartási és vállalkozási hitel esetében a járvány kezdete előtt fölvett hiteleknél 60 napra kerül elrendelésre a felmondási tilalom.

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. szeptember 20. 16:34
A politikusok folyton az adósságot halmozzák, a felelőtleneket jutalmazzák, a spórolást, tartalékolást büntetik és üldözik.
gyaloggos
2020. szeptember 20. 13:42
VALAMIT azért gyorsan tisztázzunk! A MORATÓRIUM az lehetőség, AKI akarja, az veszi igénybe! Liberálbalfaszék meg zörögjenek nyugodtan tovább, e téma körül is!
Tóth Zoltán
2020. szeptember 19. 22:05
Az a gond, hogy ezen hír kapcsán, némileg körbetekintve a hazai médiafelületeken, nyomát sem látni annak (még az önmagukat "rendszerkritikusként" propagáló oldalakon sem), hogy felfogta volna bárki is, Orbán ezen intézkedésével egy újabb, vérbeli populista eszközt tart a tűzben, melyet (függetlenül annak valódi gazdasgi hatásosságától, pusztán politikai érdekei mentén) feltételezhetően készségesen meghagyhat akár jóval hosszabb időtartamig, egészen pontosan egy következő, jelentős részben éppen általa generált háború kirobbanásáig (mikorra pedig végképp behajthatatlanná válhat). A kamuellenzék, a véleményvezérek, a zsurnaliszták, dőzsölő kényelmükből fakadó totális politikai vakság nyomán képtelenek észrevenni, ezt az intézkedést (is) jóval tovább fenntarthatják, Orbán akcióinak társadalmi fedezékeként, zengzetes szólamok forrásaként, miközben mind reménytelenebbül haladunk egy elképesztő tragédia felé (kommentem itt: https://magyarnarancs.hu/publicisztika/alapjogokert-kozpont-kampany-133082 ).
formaegy
2020. szeptember 19. 20:37
Tudod, én nem fogom neked a linkeket pakolgatni, mert te is tudod, hogy hazudsz! Bármikor hivatalosan is kijelenti a bank, hogy semmi nem változik, a hiteltörlesztés ugyan annyi lesz, nincsenek + kamatok, csak és kizárólag időben fog kitolódni - ami érthető - a törlesztés! Amúgy pedig mivel ez hivatalos, ha bárkivel nem így járnának el, 1000%, hogy nyert ügye van a bíróságon! Tudod, azért azt gyalázatosnak tartom, hogy ha belegondol az ember nem akármilyen segítség az embereknek - nem kell fizetni havonta a törlesztéseket, ami a zsebükben marad - és egyesek képesek ezt is kiforgatva, az embereket átverve, hazudni! Szégyen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!