Paul Lendvai szerint „führerdemokrácia” van Magyarországon – Kovács Zoltán reagált

2020. október 16. 13:24

„Az egykor komcsi kollaboráns, ma már liberálisként aposztrofált Lendvait nem zavarták meg holmi tények Orbán Viktor kritizálásában” – írta Kovács Zoltán államtitkár a közösségi oldalán.

2020. október 16. 13:24
null

Paul Lendvai, a magyar származású osztrák újságíró legújabb könyvében „führerdemokráciaként” minősíti a jelenlegi magyarországi viszonyokat. Erre reagált közösségi oldalán Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár.

Talán jogos elvárás lenne a zsidó származására oly büszke »újságírótól«, hogy óvatosabban bánjon az ilyen súlyú kifejezésekkel és az antiszemitizmus már rommá cáfolt, de mégis végeérhetetlen vádjával” – írja az államtiktár.

A 91 éves Lendvai Wikipédia-oldala szerint a vészkorszakot a svájci nagykövetség által kibocsátott menleveleknek köszönhetően élte túl családjával. A háború után jogi végzettséget szerzett és szociáldemokrata lapokba írt. 1953-ban három évre eltiltották a szakmájától. 1956-ban Ausztriába menekült. 1957 és 1982 között a Die Presse újságnál dolgozott. 1959-ben osztrák állampolgárságot kapott. 1960-tól 1982-ig a Financial Timesban is jelentek meg cikkei. 2012-ben megalapította a Paul Lendvai-díjat azon magyar újságírók számára, akik magyar nyelven, a magyar nyomtatott és internetes sajtóban megjelent kiemelkedő politikai-közéleti-társadalmi témájú cikkeikkel azt kiérdemlik.

„A valóság az, hogy Magyarország zsidó közössége ma reneszánszát éli. Budapest ma egyike azon utolsó európai helyeknek, ahol nem nézik meg az embert, ha kipát visel. Orbán Viktor volt az első miniszterelnök, aki nyíltan bocsánatot kért Magyarország szerepvállalásáért a Holokausztban. És sorolhatnánk még a felújított vagy újonnan megnyitott zsinagógákat, Magyarország 2015-ös elnökségét a Nemzetközi Holokauszt-emlékezési Szövetségben, a 2019-es budapesti Maccabi Európa Játékok megrendezését, és így tovább” – folytatja posztját Kovács Zoltán.

„Az egykor komcsi kollaboráns, ma már liberálisként aposztrofált Lendvait nem zavarták meg holmi tények Orbán Viktor kritizálásában. A magyar múlt »démonjainak«, mint a „nacionalizmus, embergyűlölet, korrupció és autoriter tendenciák” visszatérésének ecsetelése közben elfelejtette megemlíteni, hogy a magyar emberek sorozatban háromszor szavaztak bizalmat a jelenlegi kormányerőknek a balliberális erőkkel szemben, akik az országot az államcsőd szélére vezették” – emlékeztet az államtiktár, aki posztja végén hozzáteszi,  hogy „ha már ezek kimaradtak és csak az antiszemitizmus jutott eszébe a liberális mainstream kedvenc »Magyarország szakértőjének«, akkor talán írhatott volna néhány gondolatot a magyarországi baloldal legutóbbi jelöltjéről, a judapestező és tetűcsúszdázó Bíró Lászlójáról”.

Nyitókép forrása: https://www.facebook.com/zoltanspox/photos/a.404437369715250/1700175896808051/?type=3

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
afium
2020. október 18. 19:22
Szenilis már.
figyelő4322
2020. október 17. 19:58
Ha ez a vén bolond ezért pénzt kapott, akkor gazember. Ha magától írta, akkor meg egy demenciás sz@r. Persze lehet mind a kettő is.
rókabácsi
2020. október 17. 13:35
az elvtársaid mondták! akkor szavazz itt és beszélj! ha itt élsz és adozól!
piscsik
2020. október 16. 23:28
Gyilkos tekintetü faszista vadbarom. Ávósok már nincsenek. NE kisértsen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!