Példa nélküli fejlesztésekkel készül az SZFE új kancellárja

2020. október 02. 19:20

Külső helyszínen, de megkezdte munkáját Szarka Gábor.

2020. október 02. 19:20
null

Elkezdte a munkát Szarka Gábor, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) új kancellárja – írta meg a Hiradó.hu. A kancellár első alkalommal nem jutott be a Vas utcai épületbe a hallgatók blokádja miatt, majd csütörtökön a diákok a Szentkirályi utcai épületet is elbarikádozták. Mégis, mint mondta, igyekszik minden fontos információt megtudni annak érdekében, hogy a legmegfelelőbb döntéseket hozzák, és elindíthassák a fejlesztéseket, amelyekhez hasonlók még nem voltak az egyetem történetében.

A helyzet nem egyszerű, de természetesen megkezdtem a munkát, ahogy Novák Emil filmrendező és Zalán János színész, producer, a két rektorhelyettes is”– mondta Szarka Gábor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Hozzátette, már megtartotta az első eligazítását a közvetlen beosztottjainak, igaz ugyan, hogy külső helyszínen, de most már könnyebb lesz a kapcsolattartás, mivel sikerült belépnie az egyetem levelezési rendszerébe is.

A barikádot alkotó hallgatók és tanáraik semmi jelét nem mutatják a tárgyalási szándéknak

Hangsúlyozta: a hallgatók barikádját nem fogják erőszakkal felszámolni, inkább legjobb tudásuk szerint igyekeznek külső helyszínről végezni a munkájukat és a belső rendet biztosítani, illetve igyekeznek információkhoz jutni, majd az információk fényében megfelelő döntéseket hozni. Célszerűbb lenne a párbeszéd a bent lévőkkel, de erre kevés lehetőség van, mondta el, mivel a barikádot alkotó hallgatók és tanáraik semmi jelét nem mutatják a tárgyalási szándéknak.

Újabb fordulat, hogy csütörtökön több beosztott is sztrájkot hirdetett – mondta Szarka Gábor. Hozzátette, nyolc követelést fogalmaztak meg, ebből hatot a fenntartóval szemben, így ezzel ő, mint munkáltató nem tud foglalkozni, csupán két pontra tudott megoldást kínálni, de a sztrájkbizottság azt sem fogadta el, annak ellenére sem, hogy megígérte: januártól 15 százalékos béremelést biztosítanak számukra. Hozzátette: az a furcsa helyzet állt elő, hogy a sztrájkbizottság helyett a munkáltató képviseli a munkavállalók érdekeit – írta meg a Hirado.hu.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2020. október 04. 09:44
Úgy tűnik a lukácsistáknak és az ascheristáknak végre..hetven év után!! hátra kell lépniük..ha már a rendszerváltásnál mindez elmaradt. Rááadásul a szabaddemokrata "rendszerváltók" az első adandó alkalommal összeálltak a magyar szocialista munkáspárt utódpártjával..Sőt,Mécs Imre a pénz miatt még át is ült Horn Gyula mellé..Ki ítél itt meg kicsodát a jellem vagy jellemtelenség miatt?? Mi volt Karácsony Gergő első lépése főpolgármesterként? Visszahozta (illetve ráültette Gyurcsány a nyakára) a dk-s társulatot Gy.Németh úttörővezetőtől kezdve Vágó Istvánon keresztül Draskovicsig, a Napkeltés Bánóig..mindenkit leváltottak akit csak tudtak, a "szabad kerületek" polgármesterei is..és fenyegetnek földönfutással, a demokrácia felfüggesztésével azért, hogy nyugodtan - mint ávh-s korukban -vihessenek mindenkit akire csak Gyurcsány rámutat börtönbe..vagy esetleg kis lincselést is engedélyeznek, a demokratikus Összefogás jobbikos vezetője nagyon készül rá..a többiek hallgatólagos, sunnyogó helyeslésével..
maglilith
2020. október 03. 23:59
Én már hányni tudnék,ha a Vidnyánszky nevet meghallom,miért idegesiti az embereket ebben a nyomorult,koronavirusos világban,nem szégyenkezik ez az ember soha?
Harangláb
2020. október 03. 10:43
Okosan kezeli a problémát, így tovább!!!
Geo
2020. október 03. 06:43
A fideszes pofátlanságnak nincs határa - így kell a kétéves csúszást eladni https://eduline.hu/felsooktatas/Eleg_modern_campust_kaphat_az_SZFE_QCRN94
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!