Bródy: Jó ideig nem szeretnék találkozni Szörényi Leventével

2020. november 20. 10:30

Bródy János szerint nem volt előjele Szörényi kritikáinak vele kapcsolatban.

2020. november 20. 10:30
null

A Blikkben is reagált Szörényi Levente lapunknak adott interjújára Bródy János. Ismert, Szörényi beszélt egykori alkotótársa régi rendszerben játszott szerepéről, az SZFE-s daláról pedig azt mondta: „Bródy az SZFE-s szerepvállalással eddig nem látott mélységekbe »pengette le« magát.”

Én úgy nőttem fel, hogy ha valakivel bajom van, azt szemtől-szemben megmondom. Leventével körülbelül egy hónapja találkoztam az Erkel Színházban, az István a király operai bemutatóján. Hosszú ideig álltunk egymás mellett a színpadon, együtt zenéltünk, együtt beszéltünk át mindent, ám ott, az Erkelben Levente egy szóval sem mondta, hogy valami baja lenne velem, vagy azzal, hogy véleményt mondok különböző ügyekben. Most pedig itt van ez a kifakadás, amit egyszerűen nem értek. Az biztos, hogy jó ideig nem szeretnék találkozni Szörényi Leventével...” – reagált a Blikknek Bródy, aki megdöbbent az interjún.

Nyitókép: MTI Fotó, Soós Lajos

Összesen 210 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2020. december 28. 09:04
vajon kivel szeretnél találkozni? na erre válaszolj szarjancsi!
rókabácsi
2020. december 27. 10:33
a többség meg veled!
mediator01
2020. november 21. 22:39
Én vagyok a Bródy János, ismered már nevemet. Kádár, Aczél ellenzéke dúdolta a zenémet. Ha kell, ha sem, fellépek, jó vagyok még kelléknek, jogdíjakból, nyugdíjamból elég szépen megélek. Írtam, loptam, kornyikáltam, sajnos még nem eleget. Szabadelvű anarchizmus hajtja, űzi szívemet. Zenét lopni nem vétek, s kiáltom én felétek: jobbosokat kirekesztem, s lábam törlöm belétek.
3957
2020. november 21. 16:46
Nagyon fontos személyes dolgot szeretnék megosztani. Az "István a király" őrülten, gyönyörűen hiteles produkció volt az ősbemutatón. Csúcs volt! Felülmúlhatatlan. Az örök magyar demokrácia dicsősségére, Szörényi-Bródy a szerzőpáros. Mára mégis az maradt meg bennem, hogy "Szörényi-Bródy" páros, az a "Koppány- István" konfliktus folytatása ezer után. (István, akit megvezettek ezer évvel ezelőtt, mint ma is a magyarokat a jogállamisággal. Akkor a bajorok, de már van EU...) A magyar, továbbra is szakrális nép, még ma is. Hogy melyik komcsi-libsi tartozhat ide, az kérdés. Vagyis nem. Nyilván aligha egy is. Az érzékeny Újhelyi, na ne már. Azt mondja van kokárdája. Ja,.. így már mindjárt más. Szerinte ennyi elég is. Igen, a kommunistáknál. Szörényi Levente nyilatkozata is a "Régi-ÚJ Üzenet" része, és Bródyé is az. Ez a nemzeti kérdés NINCS nyugvóponton! Koppány az ősi törvényre hivatkozott, ma a lesajnált demokráciára hivatkozunk, nem értve meg, hogy ma már a jogállamiság a menő. Hatalmi alapon kit érdekel a demokrácia? Akkor is hittünk a tündérmesében, - az ősi jogban - láthatóan hasonló a helyzet a nyugati demokráciával is. Sajnos. Könyörgöm, a jogállamisági diktatúrára legyen már egy ütős válaszunk. EZER ÉVE! Ezer éve láthatóan nem akarjuk megoldani, csak piszkáljuk az őskonfliktust. Eddig, - István király óta - mindig külföldi segítséggel oldották meg a magyar ellentétet. Most is az lesz? A fociból tudjuk, ha kihagyjuk, a helyzeteket, feljön az ellenfél. Érdekes, ez a politikában is így van! Pont a Miniszterelnök úr feledkezik meg erről?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!