Ez a külföldi vakcinák engedélyeztetésének menete

2020. november 12. 13:37

Mindenről a magyar szakemberek döntenek, és az ő tudásukban nem kell kételkednünk – fogalmazott Menczer Tamás.

2020. november 12. 13:37
null

Az összes európai vakcinaprojekt mellett figyeljük Kínát és Oroszországot is” – mondta el a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára Facebook-oldalára feltöltött videóban. Menczer Tamás rámutatott, hogy amennyiben Kínában, vagy Oroszországban előbb találják meg az ellenszert, akkor azt hozzák be Magyarországra. Hangsúlyozta, hogy ennek egy speciális engedélyeztetési eljárása van.

Kifejtette: először az Országos Gyógyszerészeti Intézet munkatársai állítanak össze egy úgynevezett „kívánságlistát” arról, hogy milyen dokumentációkra van szükségük. Hozzátette, hogy ez már megtörtént, „ezt a listát megkapták a kínaiak és az oroszok is”. Az eljárás további szakaszait részletezve elmondta: a következő szakaszban – ahol a kért dokumentációkat is megküldik –, már vakcinamintát is fogunk kapni.

Ha a hazai szakemberek úgy gondolják, hogy a vakcina megfelelő, akkor a Nemzeti Népegészségügyi Központ a konkrét Magyarországra szállítandó vakcinákat is megvizsálja. Ha ők is mindent rendben találnak, akkor érkezhet meg hazánkba nagytételben is az oltóanyag. Összegezve elmondta:

(Nyitókép forrása: MTI/Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI))

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2020. november 12. 14:20
Megnyugtató, hogy gondos ellenőrzések után indulhat a tömeges oltás. Várjuk a mielöbbi oltást.
Kanmacska
2020. november 12. 13:59
Valóban meg lehet bízni a magyar kutatókban. Minél több helyről kell behoznunk minél több, hatékony vakcinát. Nem szabad csak az Unióra hagyatkoznunk, mert elsősorban a magállamok fognak kapni a vakcinából, utána jövünk mi..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!