Maruzsa: A PDSZ célja a védelmi intézkedések ellehetetlenítése

2020. november 09. 11:43

A köznevelésért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy a pánikkeltés nem megoldás.

2020. november 09. 11:43
null

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) hétvégi megszólalásával ismét bizonyította, hogy a célja nem a védekezés támogatása, hanem a védelmi intézkedések ellehetetlenítése – közölte Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közneveléséért felelős államtitkára hétfőn az MTI-vel.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete vasárnapi közleményében azt írta, a szülők, ha tehetik, ne küldjék a gyermekeket iskolába, óvodába. Maruzsa Zoltán emlékeztetett: tavasszal az érettségit akarták bojkottálni. A gyermekeknek nem az az érdekük, hogy otthon maradjanak, és így kimaradjanak az oktatásból – hangsúlyozta a köznevelési államtitkár. Rámutatott: az oktatást hagyományos keretek között kell folytatni mindaddig, amíg lehet, ahol pedig megjelenik a fertőzés, ott – ahogy eddig is – tantermen kívüli, digitális munkarendet rendelnek el az érintett gyermekek és pedagógusok védelme érdekében. Az oktatás tehát ilyenkor sem áll le, csak a munkarend változik – mutatott rá.

Hangsúlyozta, a pánikkeltés, egyes gyermekek otthon tartása olyan óvodákból és iskolákból, ahol a fertőzés nincs is jelen, nem megoldás.

Felszólítják a PDSZ-t, hogy fejezze be az „akciózást”, ha nem segítik, legalább ne akadályozzák a védekezést – jelentette ki a köznevelési államtitkár.

(MTI)

Címlapkép:MTI/Kovács Tamás

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2020. november 09. 14:17
Sajnos,a PDSZ (is) a hazai tengelytakasztó gépezet része sok éve már.
Falfirka
2020. november 09. 13:52
a pdsz egy libsi fészek. le kell szarni.
Aerion
2020. november 09. 13:26
A pánikkeltés nem megoldás? Attól függ, honnan nézzük. A kommunistáknak az. Ha nincsenek korlátozó intézkedések, akkor követelik, hogy legyen, és ha van, legyenek még szigorúbbak, aztán ha már elég szigorú, jöhet az, hogy tönkreteszik a gazdaságot. Minden felelős politikai ellenzék ezt csinálja a világon, tehát a pánikkeltés a megoldás.
fogd a pénzt és kuss
2020. november 09. 13:24
szakszervezet a faxom..... szoci káderképző....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!