Otthon tartaná a gyerekeket a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete

2020. november 08. 19:42

A szakszervezet felhívásában arra biztatja a szülőket: ne küldjék iskolába és óvodába a gyermekeiket.

2020. november 08. 19:42
null

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a Facebookon tett közzé felhívást. Ebben a szakszervezet arra biztatja a szülőket, hogy ne engedjék iskolába és óvodába gyermekeiket, a hiányzást pedig igazoltassák az intézmények igazgatóival.

A felhívást változtatás nélkül közöljük.

„FELHÍVÁS

Ne küldje óvodába, iskolába a gyermekét! Kérjék az óvodavezetőt, igazgatót, hogy igazolja a gyermekek hiányzását!

Sok levelet kapunk szülőktől, hogy féltik a gyermekeiket. Féltik, mert nem megfelelő a távolságtartás, nem mindenhol biztosítható a tanulócsoportok elkülönítése. Továbbá az esetek túlnyomó többségében vagy nincs tesztelés vagy csak megkésve, ezért a szülők nem érzik azt a részleges biztonságot, amit a kontaktkutatás jelentene. A dolgozók és a szülők közös érdeke az ártalomcsökkentés a közoktatási intézményekben!

Ne küldje óvodába, iskolába a gyermekét!

Azonban ez nem azt jelenti, hogy pánikra van szükség. Megoldásokra van szükség. Ez a kormány és az oktatásirányítás felelőssége. Ameddig viszont a kormány nem csak szavakban, hanem tettek szintjén is el nem kötelezi magát az élet és az egészség védelme mellett, addig is lépéskényszerben vannak a szülők. Akiknek nem válasz az, hogy még nem ésszerű digitális oktatásra áttérni az iskolákban!

Ne küldje óvodába, iskolába a gyermekét!

Természetesen nem minden család tudja megoldani, hogy ne küldje óvodába, iskolába a gyermekét. Főleg, ahol csak az egyetlen kenyérkereső tudna otthon maradni a gyermekkel. Azonban, ha teheti, kérjük, ne küldje gyermekét iskolába, óvodába!

Hogyan?

A házirendek és a helyi járványügyi protokollok alapján az óvodavezető és az igazgató rendelkezhet a gyermekek, tanulók mulasztásának igazolásáról! Kérjék tehát, hogy az igazgatót/óvodavezetőt, igazolja a mulasztást!

Bár ez többletterhet jelenthet mindenkinek, azonban ennek hiányában a tömeges megbetegedések később még nagyobb többletterhet fognak jelenteni a családoknak! Bármennyire is felkészült egy intézményvezető, legjobb igyekezete ellenére sem tudja cáfolni, hogy mára nem fertőzésveszélyes helyek a közoktatási intézmények. Épp ezért csökkentsük a veszélyeztetettséget!

Egymásra vagyunk utalva: védjük meg egymást!

Védjük meg a családjainkat!

2020.11.08. A PDSZ Országos Választmánya”

Kép: Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete/Facebook

Összesen 202 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Coccothraustes
2020. november 09. 06:55
Lusták dolgozni.
buckafej
2020. november 09. 06:48
Kár itt enyit anyázni. Ami nem okozna túl nagy problémát az a felsőoktatás digitális átállása, hiszen egy 18 év feletti ember már egyedül is megtanulja az anyagot egy vizsgára. A középiskolásoknak hátrány egyértelműen, de ott is át lehet állni gond nélkül, mert egy 14-15 éves gyerekre már nem kell otthon vigyázni. A felső tagozat 5-8- ig kérdőjeles, ők igénylik a segítséget, és részben a felügyeletet is. Óvodát, alsó tagozatot viszont nyomnám, ameddig lehet, mert ők otthon egyedül nem tudnak ellenni, tanulni, miattuk a szülőknek szabadságra, vagy táppénzre kell menni.
remenyjo
2020. november 09. 05:10
biztos vannak vagy tizen a szakszervezetben , de előadják hogy milyen sokan vannak és milyen fontosak .
bpe
2020. november 08. 23:57
"Ameddig viszont a kormány nem csak szavakban, hanem tettek szintjén is el nem kötelezi magát az élet és az egészség védelme mellett, addig.." addig, de csak addig, elmehetnétek ti a jó TTcsába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!