Rekordot döntött a gyorshajtások száma a III. kerületben

2021. január 04. 08:18

12 óra alatt 219 gyorshajtót mértek be Óbudán, írja a Police.hu.

2021. január 04. 08:18
null

A kerületi rendőrök állampolgári bejelentés alapján mérték a sebességet Budapest III. kerületének több pontján, számol be a Police.hu. Négy helyszínen, tizenkét óra alatt összesen 219 esetben mértek gyorshajtást. Ebből csak az egyik kiemelt ponton három óra alatt rekordszámban: 198 alkalommal regisztrált sebességtúllépést a kihelyezett sebességmérő. Egyikük a megengedett 50 km/h helyett 115 km/h-s sebességgel ment. A gyorshajtó sofőrökkel szemben a rendőrök közigazgatási bírságot szabtak ki.

(Police.hu)

(Fotó:

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
józan paraszti ész
2021. január 05. 09:48
Ezért feltétele a jogosítványnak a 8 általános: 36. Párhuzamos közlekedés (1) Olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára két vagy több forgalmi sáv van (párhuzamos közlekedésre alkalmas úttest) - a (2)-(4) bekezdésben említett eseteket kivéve - a KÜLSŐ (jobb szélső) forgalmi SÁVBAN KELL KÖZLKEDNI. Más forgalmi sávra ráhajtani csak előzés, balra bekanyarodás, illetőleg megfordulás céljából szabad. (2) A párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sáv van, az előzés befejezése után a külső forgalmi sávba VISSZA KELL TÉRNI. Ha 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival, motorkerékpárral vagy - lakott területen - távolsági, illetőleg gyorsjáratú autóbusszal a vezető több járművet kíván előzni, megmaradhat a belső forgalmi sávban feltéve, hogy ezzel a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését NEM AKADÁLYOZZA. (4) Lakott területen lévő, párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen a forgalmi sávok útburkolati jelekkel vannak megjelölve, a belső forgalmi sávban (sávokban) 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival és motorkerékpárral folyamatosan is szabad haladni feltéve, hogy ezzel a jármű a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését NEM AKADÁLYOZZA.
Tidal_wave
2021. január 04. 15:01
50 km/h helyett 115 km/h.... M. Richárd???
bunko_jobbos
2021. január 04. 12:37
A magyar rendőrséget ismerve: 1. Most változott a forgalmi rend, azért mértek. 2. Soha a büdös életben nem mennek arrafelé. Megint lehet majd 2 évig száguldozni, és akkor megint csinálnak egy akciót, büszkén mutogatják, és megint 2 évig semmi. A FOLYAMATOS munkavégzés a jó munkavégzés, nem a projektszerű.
yanoo
2021. január 04. 11:04
Sok a gyorshajtó, Orbánnak le kell mondania!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!