MCC: Mindenki számára átlátható az alapítvány működése és gazdálkodása

2021. február 09. 14:14

Az MCC eleget tesz Tóth Bertalan, a Magyar Szocialista Párt elnöke közérdekű adatigénylésének.

2021. február 09. 14:14
null

Közérdekű adatigénylési kérelmet juttatott el Tóth Bertalan a Mathias Corvinus Collegium Alapítványhoz (MCC), amelyben az alapítvány működésére és gazdálkodására vonatkozó adatok kiadását kérte. 

„A Magyar Szocialista Párt elnöke által az MCC-hez megküldött közérdekű adatigénylése jelentős mennyiségű dokumentumot ölel fel, több évre visszamenő adatokat érint. Mindazonáltal a szervezet a lehető legrövidebb időn belül a képviselő rendelkezésére bocsátotta a jogszabályban meghatározott és kérelmezett adatkört. Az MCC olyan közérdekű vagyonkezelő alapítvány, amely az Országgyűlés döntéséből következően tehetséggondozási feladatot mint közfeladatot lát el, ezért az alapítványt irányító kuratórium kiemelt fontosságúnak tartja, hogy az átláthatóság szempontjainak való megfelelés jegyében tárolja, kezelje és tegye megismerhetővé a tevékenységével kapcsolatban keletkező közérdekű adatokat. Erre tekintettel több olyan fejlesztés is folyamatban van, amelyek lehetővé teszik, hogy az adatoknak ez a köre mindenki számára az eddigieknél is könnyebben kereshetőek és gyorsan hozzáférhetőek legyenek az intézmény honlapján keresztül is” – áll az MCC által kiadott közleményben. 

Az MCC gazdálkodását az Állami Számvevőszék 2020. július 9-én kiadott jelentésében kiemelkedően jónak minősítette.

Az MCC tehetséggondozó programja ingyenes képzési programokat kínál magyarországi és határon túli tehetséges magyar fiatalok számára. Az intézmény képzései 2021-ben tizenhét, a következő öt évben pedig összesen harmincöt településen válnak majd elérhetővé az általános iskolás kortól az egyetemen át a posztgraduális képzésekig. A fejlesztéseknek köszönhetően 3500 általános iskolás, 4000 középiskolás, 1500 egyetemista és 500 további fiatal, vagyis közel 10 000 magyar fiatal vehet részt az intézmény programjaiban – írják az MCC honlapján. 

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VakzKommondor
2021. február 09. 23:47
Igen Mindenki érti hogy loptok Van akinek tetszik van akinek nem
Armageddon
2021. február 09. 21:06
Ezek költöztek a Munkásőrség gellérthegyi épületébe? Akkor ismerik belülről....
Budai Katalin
2021. február 09. 20:12
Saul Alinsky: 4. Kényszerítsd az ellenséget, hogy a saját szabályai szerint járjon el. Ha az a szabálya, hogy minden levélre válaszolnia kell, küldj 30 000 levelet. Ezzel kinyírhatod, mert senki sem képes megfelelni az összes maga állította szabályának. :-(
borzas63
2021. február 09. 19:33
Kívülállóként ismerem ténykedésüket immár 6 éve.Komoly tanári,oktatói gárdával,elkötelezetten végzik tehetséggondozó munkájukat. Nincs ideológiai átnevelés mint máshol.Feszes,de emberséges munka van.A lehető legtöbbet adják deákjaiknak.Mindenféle vilűgnézet megjelenik, vitakulturát tanulnaks most a teljes Kárpát-medencében lesznek hídfőállásaik.Nem " ki az apj, nagyapja" rendszerben műxenek,hanem mit tudsz,mire vagy kváncsi,mit teszel ezért? Hajrá mindenki!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!