Niedermüller kerületéből mennie kellett, Budafokra költözhet a 100 Tagú Cigányzenekar

2021. február 23. 19:47

A 100 Tagú Cigányzenekar elnöke Budafok fideszes vezetőjével tárgyalt.

2021. február 23. 19:47
null

Beke Farkas Nándorral, a 100 Tagú Cigányzenekar elnökével egyeztetett Karsay Ferenc, Budafok fideszes polgármestere. Az apropó: a Niedermüller Péter vezette Erzsébetváros Európa egyetlen zsidó televíziója mellett a 100 Tagú Cigányzenekart is kipaterolhatja a VII. kerületből.

A zenekar tagjai a sajtóból tudták meg, hogy költözniük kell

Nem csak a Heti TV-nek adott ugyanis otthont a Wesselényi utcai ingatlan. Itt próbál ugyanis a világon egyedülálló Magyar Örökség- és Hungarikum-díjas 100 Tagú Cigányzenekar is, amelynek tagjai a sajtóból tudták meg, hogy költözniük kell.

Az együttes elnöke a Hír TV híradójának még múlt pénteken elmondta: sikerült beszélnie a kerület DK-s polgármesterével, aki nem adott megnyugtató választ.

Niedermüller Péter közölte velük: el kell hagyniuk az épületet,

és csak akkor maradhatnak, ha az új bérlő ezt megengedi nekik. Beke Farkas Nándor, a zenekar elnöke abban bízik, hogy kulturális értéküket elismerik.

„Úgy néz ki, hogy bérbe adják és nem maradhatunk, fel fogják kínálni azt a lehetőséget a bérbe vevőnek, hogy esetlegesen maradjunk ott. De ez halvány remény (...) Még hivatalosan ez nincs megerősítve. Én bízom benne, hogy Erzsébetváros vezetése a Hungaricum 100 tagú cigányzenekart, aki, amik mi vagyunk és a világon mindenhol ismernek, elismernek és legfőképpen itt Magyarországon és szeretnek is, hogy meg lesz oldva és nem csak a próbateremünk, hanem hát a hangszereink is, ami elég nagy értéket képviselnek, hogy azokat is el tudjuk helyezni” – nyilatkozta akkor Beke Farkas Nándor, aki tehát most Karsayval tárgyalt.

„A személyes egyeztetést követően elsőként átmentünk a Klauzál Házba, valamint a Cziffra György Kulturális Központba, ahol együtt megtekintettük a lehetséges helyiségeket, amelyeket a rendelkezésükre tudunk bocsátani. Az utóbbi intézmény azért is tetszett különösen elnök úrnak, mert Cziffra György tiszteletbeli, örökös elnöke a 100 Tagú Cigányzenekarnak, így mint mondta igazi otthonra lelnének ebben a házban” – derült ki a politikus Facebook-posztjából.

„Budafok-Tétényben évszázados hagyománya van a kulturális sokszínűségnek, a békés egymás mellett élésnek,

– szögezte le Karsay Ferenc.

Címlapképen: Niedermüller Péter. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2021. február 24. 07:11
Minek a zene a DK-ban?
Bokros Birka
2021. február 24. 06:51
Majd jön helyettük a Hegedűs a háztetőn! A liberális szarka nem tűri a konkurenciát. ha hegedűs, akkor a háztetőn a helye.
Létezem
2021. február 24. 06:39
Ez tényleg igaz?
MayorAnna
2021. február 23. 22:56
Kemény polgármester: se zsidó tévé, se cigányzenekar...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!