Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Novák Katalin: Az Egyesült Királyságban is érdeklődnek a magyar családpolitika iránt

2021. február 12. 18:32

A családokért felelős tárca nélküli miniszter online konferencián vett részt brit partnerekkel.

2021. február 12. 18:32

„Míg az Egyesült Királyságban csökken, Magyarországon folyamatosan nő a gyermekvállalási kedv, ezért egyre több brit döntéshozó érdeklődik a magyar családpolitika iránt” – mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken.

Azt tapasztaltuk az elmúlt években, hogy a magyar családpolitika híre messzire eljutott. Eljutott Londonba is, ami nincs is olyan messze, de közösek a kihívásaink, és nem egyformák a válaszaink” – tájékoztatott Novák Katalin a Facebookon, miután online konferencián vett részt brit partnerekkel. A felek eszmecserét folytattak a két ország közös demográfiai kihívásairól.   

Ennek során Novák kijelentette, hogy a családpolitika a legjobb befektetés a jövőbe, amire nagy szükség van a demográfiai nehézségek leküzdéséhez, ez az egyik fő célja a kormánynak. Rámutatott, hogy Magyarországon 1981 óta csökken a népesség, azonban az elmúlt tíz évben folyamatosan nőtt a gyermekvállalási kedv, és több évtizedes csúcson van. „Célunk, hogy minden olyan gyerek megszülethessen, akit terveztek a szülők” – fogalmazott.   

„A családpolitika másik fontos célja, hogy a gyerekes családok jobban éljenek, miután jelenleg a gyereket vállalók gazdasági értelemben véve hátrányos helyzetben vannak a gyermektelenekkel szemben, ezt a hátrányt pedig meg kell szüntetni” – tette hozzá.   A miniszter arról számolt be, hogy bár az Egyesült Királyságban csökken a születések száma, a népességszám a bevándorlás következtében nő, ami általános jelenség egész Európában. Novák Katalin ezt követően részletekbe menően bemutatta a magyar intézkedések főbb területeit.   

A megbeszélésen többek között brit konzervatív parlamenti képviselők, miniszterelnöki tanácsadók, valamint a ResPublica nevű think tank igazgatója is részt vett. Utóbbi dicsérte a magyar kormány nemrég bejelentett intézkedését, miszerint a 25 év alattiak mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól. Korábbi tájékoztatás szerint nemrégiben a japán kormánypárt főtitkár-helyettese is érdeklődött a magyar családpolitika eredményei iránt.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2021. február 12. 20:34
Van ahol a társtalanságot tartják veszedelmesnek, nem az azonos neműek társas létét. Ezzel én is egyetértek még akkor is, ha optimálisnak én is a férfi-nő kapcsolatot tartom.
Petkó Zsigmond
2021. február 12. 19:44
Hazug kunfiát előbb utolérik, mint szódás a lovát.
kunfia
2021. február 12. 19:28
Csak ott talán nem a nyaralóikat akarják a kormánytagok megtámogatni. Az elmúlt 10 évben új közmondások születtek. Lop,mint az Orbán. Távol áll az igazságtól,mint Orbántól a becsület. Sok lúd Orbánt győz. Jobb lopni,mint kapni. Kétszer lop,aki gyorsan lop. Lopott lónak,ne nézd a fogát! Volt,ami maradt: Alkalom szüli a tolvajt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!