Milliókat keres, de parizerezik Szabó Tímea

2021. február 26. 12:00

Jakab Péterhez hasonlóan a „lízingelt” képviselőkkel frakcióhoz jutó Párbeszéd budai lakástulajdonos társelnöke is havi bruttó 2,2 milliós fizetéssel játssza a parizerevő kisembert.

2021. február 26. 12:00
null

A minap megírtuk: Szabó Tímea Jakab Péter Jobbik-elnök példáját követi, a Párbeszéd frakcióvezetője is parizert reggelizik piros arannyal.

Csakhogy míg a Jakab által felvett, egyszerű kis ember szerepe is álságos, úgy Szabó Tímea is legfeljebb eljátssza a – saját kifejezésével élve – „prolit”. Megírtuk: Jakabnak frakcióvezetőként jelen állás szerint bruttó 2 206 800 forint a bére. Vagyonnyilatkozata szerint felerészben tulajdonosa egy miskolci családi háznak, van több mint 4 millió forintnyi megtakarítása, a parlament pedig Budapesten, Miskolcon és Ózdon is bérel neki irodát. A „kisemberséget” tovább árnyalja, hogy személyesen írt alá autóbérleti szerződéseket frakciója számára a Porsche Hungária Kereskedelmi Zrt.-vel, róla pedig az is kiderült, hogy olykor sofőr furikázza, mégpedig egy Skoda Octaviával.

Szabó Tímea szintén úgy eszik parizert kiflivel és piros arannyal, hogy közben

neki is bruttó 2 206 800 forint a bére, hiszen ugyancsak frakcióvezető.

Ráadásul annak ellenére tölti be ezt a posztot, hogy egyébként pártja, az MSZP-vel szövetséges Párbeszéd csupán három képviselőt tudott 2018 tavaszán bejuttatni a parlamentbe. Ennek ellenére, a Liberális jelenlegi elnöke, Bősz Anett és a szocialista Burány Sándor csatlakozásával meglett a minimum-létszám, és megalakulhatott a számos kedvezményt, illetve több felszólalási lehetőséget jelentő képviselő-csoport. Majd miután Bősz kiszállt, és csatlakozott a DK-hoz, a független Mellár Tamás segítette ki a csapatot – Szabó Tímeát pedig ezzel

végeredményben magasabb fizetéshez juttatta.

A Párbeszéd korábban LMP-s társelnökének legfrissebb vagyonnyilatkozata szerint ráadásul két budai ingatlan is a tulajdonában van, igaz, az egyik csak felerészben. Száz százalékos tulajdonosa egy 72 nm-es lakásnak a III. kerületben, míg ötven százalékban tulajdonosa egy ugyancsak a városrészben lévő, 86 nm-es lakásnak. A frakció bérel neki egy Toyota Aurist, továbbá egy irodát.

További adalék, hogy egy korábbi törvénymódosítás miatt, az előző évi bruttó átlagkereset-növekménynek megfelelően emelkedik a parlamenti képviselők bére. Ez azt jelenti, hogy

márciustól mind Jakab, mind Szabó Tímea már 2 421 600 forintot vihet haza havonta.

nyitókép: Szabó Timea, a Párbeszéd frakcióvezetője szólal fel napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 19-én. (MTI/Bruzák Noémi)

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. március 02. 17:45
Tímea! A fejenként egymilliót mikor kapjuk?
becike4
2021. február 27. 12:03
Mindegyik képviselő milliókat keres nyalókák.Ti ugattatok 2010 előtt a pofátlan fizetésekről,de 2010 óta az ötszörösére emelte a bérüket a csuti szélhámos.Egyébként kinek a parizer,kinek a yacht,helikopter,kokain Ibizán.
benedek77
2021. február 27. 06:30
Milliókat keresnek, de fizetést emelnek drága képviselőink...
G r o s w e n o r2
2021. február 26. 22:28
Rosszarcú parizerproli.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!