Tömeges oltás lesz a hétvégén

2021. március 02. 16:21

74 ezer vakcina érkezik a kórházi oltópontokra, sms-ben jön az értesítés – ígéri Dömötör Csaba.

2021. március 02. 16:21
null

Tömeges oltás lesz hétvégén, március 6-7-én a 60 év alatti, krónikus betegek számára – jelentette be közösségi oldalán Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Facebook-bejegyzésében az államtitkár azt írta: 74 ezer adag AstraZeneca vakcina érkezik a kórházi oltópontokra a következő napokban, segítségükkel a 60 év alatti, krónikus betegek kaphatják meg az oltást. Az érintettek a hét második felében sms-ben kapnak értesítést arról, melyik, a lakóhelyükhöz közel eső oltóponton várják őket. Több száz ilyen helyszín lesz az országban –tudatta Dömötör Csaba.

(MTI)

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ginacica
2021. március 03. 17:11
Müller Cecília kijelentéséről az jut az eszembe, hogy a puding próbája az evés. Amennyiben ugyanis azokat oltják akit kell (elsősorban az alapbeteg időseket, majd azokat le negyvenig), akkor a halálozások számának heteken belül töredékére kell csökkennie! Egy egészséges emberhez képest egy alapbetegnek 30-szoros esélye van exitálni. Ha egészséges embereket oltogatnak, akkor alig változik a halálozási statisztika. Ha keverten, akkor tompul, de nem radikálisan. Majd meglátjuk. Jobb, ha jól teszik, mert ez eredmény magától fog beszélni, bárki helyett. Egészségest oltani kidobott pénz, elégtelen eredmény, a járvány erejének konzerválása.
VakzKommondor
2021. március 02. 19:28
Könnyen lehet cáfolni a kételkedőket hogy a geci tényleg a kínait kapta. Az ismétlő oltásnál , az orig doboz kibontásától a beadásig vagás nélkül mutassák. Vajon meg fog történni??? Hajahha Hát persze
szarcsi1
2021. március 02. 18:49
Jól szervezett az oltás, le a kalappal.
kronosz85
2021. március 02. 17:58
Feri ma éjjel tuti hogy porrá issza magát a hír hallatán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!