Mindenki megnyugodhat: Donáth Anna szerint Fekete-Győr nem akar senkivel sem leszámolni

2021. március 16. 19:00

A TASZ és az Amnesty International nyilatkozatára azonban még várni kell.

2021. március 16. 19:00
null

Amint azt a Mandiner is kiszúrta, propagandistának nevezett kormánypárti újságírókat tiltana el foglalkozásuktól a Momentum elnöke. Fekete-Győr András egy Facebook-videóban úgy fogalmazott, hogy „azokat a propagandistákat, és itt most propagandistákról beszélek, aki ott van a TV2-nél, aki ott van az Origóban, akik szándékosan rossz hírét keltik másoknak, szándékosan hamis és valótlan tényt állítanak, akkor én őket időre eltiltanám a foglalkozásuktól, én eltiltanám a hivatásuk gyakorlásától. Mert újságírónak lenni, médiaszolgáltatónál dolgozni, az egy közfeladat, az egy köztájékoztatási feladat. És itt nem a véleménycikkekről beszélek, hanem a magyar állam által fenntartott és finanszírozott hírportáloknak az uszító propagandájáról beszélek. Foglalkozástól eltiltás. De ebben sokan nem értenek egyet velem, nekem vitám van sok mindenkivel.

A nagy port kavart kijelentésre reagált többek között Schiffer András, a Magyar Nemzeti Médiaszövetség, és Nagy Attila Tibor is: mindannyian elítélően nyilatkoztak.

Nem szólaltak meg azonban a máskor a sajtószabadságot hangosan féltő ellenzéki megmondóemberek, civil szervezetek, politikusok,

így A Riporter felhívta őket.

Bohár Dániel kérdésére Fekete-Győr párttársa, Donáth Anna azt mondta, hogy szeretné, ha pontosan idéznék, mert ilyen formában nem hangzott el a kijelentés.

„Senkivel nem akar leszámolni Fekete-Győr András” – mondta, majd letette a telefont, mert egy megbeszélésre sietett.

Haraszti Miklós, az újságírószövetség elnöke sem akarta kommentálni az esetet, mondván, hogy nem követi Facebookon a Momentum politikusát.

A TASZ és az AM sem adott ki tiltakozó közleményt, Bohár kérdésére írásos kérdéseket kértek a témából.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. március 19. 13:22
Ez az a Bohár Dani aki Orosz Annával csörtézett valami vitaesten?
Vakfolt
2021. március 17. 12:52
"szándékosan hamis és valótlan tényt állítanak" Elmondta a Pávián Tamás Bohár Daninak, hogy ők mindig csak jószándékúan tévednek, szóval ez csak a normális újságírókra vonatkozik.
Fenrir
2021. március 17. 12:41
Bírom a Kos jegyűeket, még akkor sem hazudtolják meg a vadságukat, amikor a komcsi-zsidó családi hátterük (vagy persze bármi egyéb) miatt a nyálas, jóemberkedő ballibernyák oldalon vannak.
Saksafar
2021. március 17. 10:43
Elküldte írásban? Office 2000-rel szerkesztve? Nem? Akkor sajnos nem tudunk foglalkozni az üggyel. Ha igen, akkor videón elküldte már? De csak miniDVkamerával felvéve tudjuk elfogadni! Az is megvolt? Akkor legközelebb bakelit lemezen tessék beküldeni, ami megjelenés előtt már aranylemez lett, jó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!