Gyászol a Főegyházmegye

2021. március 09. 11:41

Végső búcsút vettek Snell György esztergom-budapesti segédpüspöktől, a Szent István-bazilika plébánosától, a Szent Jobb őrétől kedden Budapesten.

2021. március 09. 11:41
null

A zárt körű szertartást Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek vezette, a koronavírus-járvány miatt gyászmisét nem tartottak.

Erdő Péter a segédpüspököt méltatva arról beszélt:

és aki nagyon szerette papi életét és hivatását. Snell György püspöké szentelése után is „lelkipásztori szeretettel” vezette a rá bízott közösséget – mondta a bíboros, példaként említve, hogy a Szent István-bazilikában tartott nagy, ünnepi misék előtt sokszor kiállt a hívek elé, és gyakorolta velük a misén elhangzó énekeket. Snell György február 26-ára virradó éjjel halt meg. A főpapot a bazilika altemplomában helyezték örök nyugalomra.

(MTI)

Címlapkép: Temetés. Fotó: MTI Fotó: Soós Lajos

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2021. március 09. 14:48
Viszonylag közelről ismertem: gyakran résztvett a koronán. Lelkiismeretes, atyai, őszinte ember volt. Kerülte a körmönfont megfogalmazásokat, amelyek kisértést jelenthetnek egy püspöknek, a "diplomatikus" kifejezésmód érdekében. Szerettem benne ezt a sallangmentes, egyenes stílust. Köztudott volt, hogy a bíboros úr nagyon kedvelte őt, ezért viszonylag idős kora / 65 év / ellenére püspök lett.
nyugalom
2021. március 09. 13:08
Fajdalom, Isten nyugosztalja!
Sulammit
2021. március 09. 13:07
Ez egy zártkörű gyászmise volt. Nyugodjék békében Gyuri atya. https://www.magyarkurir.hu/hirek/-ti-adjatok-nekik-enni-in-memoriam-snell-gyorgy
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!