LMP: A kormány folytatja az értelmetlen pénzkidobást

2021. március 02. 16:52

A zöld párt szerint a kormány a Budapest-Belgrád vasútvonalat fejleszti, miközben a vasúti mellékvonalakat hagyja pusztulni, ezzel ráront a vidékre.

2021. március 02. 16:52

Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője határozati javaslatokat nyújtott be az Országgyűlés elé, melyek az értelmetlen, soha meg nem térülő Budapest-Belgrád vasútfejlesztési projekt azonnali leállítását, illetve párhuzamosan az Orbán-kormány által halálra ítélt vasúti mellékvonalak megmentését és fejlesztését célozták – fogalmaz az LMP közleménye. Mint írják, a gazdasági bizottság sajnos „tette a dolgát”: lesöpörte a javaslatokat.

A dokumentum szerint a „kormány a 10 évre titkosított, teljesen értelmetlen és Magyarországot hosszú időre eladósító Budapest-Belgrád vasútvonal óriásberuházás miatt százezernyi munkahely megteremtését áldozzák fel. Ez a beruházás kizárólag a kínai nagyhatalmi érdekeket szolgálja és Mészáros Lőrinc cégeinek jelent 300 milliárdos üzletet. A beruházás folytatásával a kormány egy súlyos válság idején árulja el a magyar embereket.”

Az LMP szerint a kormány kész rárontani a vidéki térségekben élőkre

A közleményben azt írják, ezzel párhuzamosan hagyják tovább pusztulni a vidéki térségek számára rendkívül fontos vasúti mellékvonalakat. „A vasúti hálózat leépülése, visszafejlesztése már 2010 előtt elkezdődött, majd a Fidesz alatt még erősebb fokozatba kapcsolt – legújabban járványügyi menetrendnek álcázott járatritkítások képében, amivel vasúti mellékvonalakat sorvasztanak el” – fogalmaznak.

Ilyen döntések mentén válik világossá, hogy a kormány magát nemzetinek hazudja, de kész bármikor feláldozni a magyar nemzeti érdekeket a kínai érdekek oltárán, és készek rárontani a vidéki térségekben élőkre – áll dokumentumban. Az LMP szerint a járványhelyzet után, a válságból való kilábalás részeként valódi patrióta gazdaságpolitikát kell megvalósítani. „Arra kell törekednünk, hogy a legfontosabb szükségleteket a lehető legnagyobb mértékben helyi termeléssel, vagy regionális együttműködéssel szolgáljuk ki, a tömegtermékek távoli térségekből történő ideszállítása helyett. A magyar vidék leszakadását pedig a kiegyensúlyozott területi fejlődést lehetővé tevő fejlesztéspolitikával és közlekedéspolitikával kell megállítani, aminek fontos eleme lesz a vasúti mellékvonalak megmentése és fejlesztése” – zárul a párt közleménye.

(MTI-OS)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2021. március 02. 18:59
Nos, bözsi es kanász megszólaltak, a zoldvorosok!
lemez
2021. március 02. 18:50
Én meg már azt hittem,a határ mellett túntetnek,hogy Románia és Ukrakna felól ne szemetet kapjunk viz helyett a Tiszán.Vagy nem zóldek?Kózben megértek pirosra.
fintaj
2021. március 02. 18:36
"Budapest-Belgrád vasútvonal óriásberuházás miatt százezernyi munkahely megteremtését áldozzák fel." Budapest-Belgrád vasútvonalat valakik építik, valószínűleg magyarok. Keresztes László Lóránt azt hiszi, hogy csak Mészáros Lőrinc fog ott egyedül krampácsolni? Keresztes László Lóránt miért nem fejti ki, hogy ők milyen munkahelyeket teremtenének, ott mit termelnének, hol van azokra a termékekre fizetőképes kereslet?
CirmoS
2021. március 02. 18:03
A 2010 előtt megszüntetett vasútvonalak közül a Fidesz nem keveset nyitott újra! Miről ugat ez a nulla támogatottságú senki?! A másik! Igen- igen a Fidesz valóban vidékellenes.......... azért nyomja neki a vidék folyamatosan a 2/3-ot! Mert olyan szar a Fidesz.... Takaródjon ez a semmit nem tudó, ingyenélő szarházi lmp-s idióta! Barmok! A körútról sem talál ki!!..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!