Németh Gábor: Reménykeltő, hogy a Fővárosi Törvényszék jogszerűnek találta az SZFE kérelmét

2021. március 03. 08:35

Az író szerint nem világos, hogy a következmények hogyan lennének visszafordíthatók.

2021. március 03. 08:35
null

„Reménykeltő, hogy a Fővárosi Törvényszék jogszerűnek találta az SZFE kérelmét, amely a modellváltást megalapozó szabályozással kapcsolatban emelt alkotmányossági kifogásokat” – mondta Németh Gábor író a Keljfeljancsi című műsorban, tudósított a 168 Óra.

Németh Gábor író, forgatókönyvíró, a Free SZFE mozgalom aktivistája úgy látja, a fővárosi törvényszék mostani döntése felgyorsítja az alkotmánybírósági eljárást. Németh Gábor kitért arra, hogy az elmúlt időszak szerinte sok nehezen rehabilitálható döntést is hozott: az egyetem Vas utcai épületét visszaadták a református egyháznak, a Vas utca 2/c-t már fizikailag is leválasztották, felmondott legutóbb 26 oktató, nem is beszélve a korábban felmondottakról. Az nem világos, hogy ezek a következmények hogyan lennének visszafordíthatók, mondta.

Az egyetemi oktató azt is kifejtette, az Alkotmánybíróság összetételére tekintettel a hétköznapjaikat nem a múlt pénteki fővárosi törvényszéki döntés reménykeltő következményei szerint szervezik. „Nem számolhatunk azzal, hogy megnyerjük ezt az ügyet, úgyhogy próbáljuk, keresni a helyünket, és kiépítjük azokat a formákat, amelyek között folytatni tudjuk az oktatást” – mondta Németh Gábor.

Fotó: Mátrai Dávid

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Porkoláb Zsuzsa
2021. március 03. 21:51
Nem kell rossz irányba menni, ez lesz 1 szabály. 2. szabály: Ne sz.jál padlóra, mert büdös leszel, min gané. Fidesz ha ezt megtenné, rég szétrohadt volna itt minden.
Pierre
2021. március 03. 21:33
"AZ EGÉSZ TÁRSADALOM KIÁLLT A TÖRÖK SZFE MELLETT. Törökország egyik legismertebb egyetemét akarta ellenőrzése alá vonni a török elnök, s országos tiltakozássorozat indult ellene. A Boszporusz vagy Bogazici Egyetem diákjai nem fogadják el az önkényesen, politikai alapon kinevezett rektort, utcai szolidaritási akciókkal csatlakoztak hozzájuk az isztambuliak." https://jelen.media/kozelet/az-egesz-tarsadalom-kiallt-a-torok-szfe-mellett-1406
bpe
2021. március 03. 13:45
ok, asszem, értem, gábor, és akkor olyan ez, mint a troposzféra, amiben minél feljebb hatoltunk, annál alacsonyabb a j̶o̶g̶á̶l̶l̶a̶m̶ hőmérséklet.. #freehőmérséklet
Vakfolt
2021. március 03. 12:06
Itt a második szfecikk, várom a harmadikat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!