Szobrot kapott Egerben Gergő és Vicuska

2021. május 29. 21:51

Önnek hogy tetszik?

2021. május 29. 21:51
null

Nyolc év után felállították az egri Végvári vitézek terén Gárdonyi Géza két gyermekhőse, Vicuska és Gergő szobrát szombaton – írta meg a heol.hu. A szobrok az Eger-patak partján, a lépcsőkön állnak. 

A bronzszobor adományokból valósult meg, Szanyi Péter szobrászművész keze munkáját dicséri. A megvalósítást Cseh Andrásné Csöpike koordinálta. 

A nyitóképen: Gergő és Vicuska. Fotó: HEOL/Huszár Márk

Összesen 192 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2021. június 01. 16:03
Ez mi a szar?? Felfutnak a purdék a várfalra? Az egész könyvből a két menekülő pucér gyereket sikerült elkapni? Nem is Egerben voltak gyerekek! A turisták akik az ostromról, meg Dobóról hallanak, hova illesztik be ezt? Bornemissza Gergely, aki a tüzes kerékkel megvédte a várat, egy csattogó pöccsel menekülő kölyök szobrot érdemelt?? Van is ennek neve: deheroizálás. Na fogadjunk, hogy nem basznak hozzá festéket.
harcimarci
2021. június 01. 12:10
Jé, ez E.T. ,amikor haza akar menni és kis barátja még visszatartaná... csak az a kérdés ,mi a fenét keres E.T. az egri várban?
Ugocsa
2021. május 31. 21:24
A legtöbb szobornak van egy olyan testrésze - orra, ujja, füle stb. -, amit az időközben megszületett és meghonosodott hagyományok szerint az emberek a jószerencse érdekében fényesre simogatnak. Ha netán itt is kialakul egy hasonló hagyomány, vajon a gyerekek melyik testrésze lesz a látogatók kedvence?
Geyza
2021. május 31. 16:33
Nekem tetszik a szobor, szeretném minél hamarabb látni élőben is! Egri vagyok, de már régóta Budapesten élek. Annak idején az iskolával kivittek minket a Dobó térre, amikor átadták a Végvári vitézek szobrát. Nagyon sajnálom, hogy már nincs a Dobó téren... :-(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!