Idén is nyelvvizsga-amnesztiát szeretne a HÖOK

2021. május 19. 13:43

A mostani végzősök körülbelül 35 százalékának nincsen középfokú nyelvvizsgája.

2021. május 19. 13:43
null

Tavaly a járvány miatt a kormány úgy döntött, hogy nyelvvizsga nélkül is kiadják a bennragadt diplomákat, írja az eudline.hu: mintegy 110 ezer, már záróvizsgát korábban letevő egykori diák kaphatta meg így az oklevelét.  

25 ezer beragadt diploma is lehetséges

Hangsúlyozták, hogy a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) most újabb nyelvvizsga-amnesztiát javasol. A szervezet sajtófőnöke, Budai Marcell arról beszélt a lapnak, hogy a mostani végzősök körülbelül 35 százalékának nincsen középfokú nyelvvizsgája, és ez akár 25 ezer beragadt diplomához is vezethet 2021-ben. A lap szerint

a járványhelyzet idén megnehezítette a nyelvvizsgák megszerzését,

hiszen a nyelviskolák csak online órákat tartottak, és hagyományos vizsgákat sem szerveztek. Az Eduline kereste az ITM-et, hogy terveznek-e idén is könnyítéseket adni, de a minisztérium egyelőre nem válaszolt. Tavaly nemcsak sok évre visszamenőleg adták ki nyelvvizsga nélkül a diplomákat, de a tavaly záróvizsgázók rögtön megkapták a diplomájukat nyelvvizsga nélkül.

Fotó: MTI/Faludi Imre

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Varga László és akkor mi a picsa van
2021. május 20. 08:40
A kijárási korlátozás és a karantén különösen alkalmas volt a nyelvtanulásra. Nincs indoka a felmentésnek!
Rézvirág
2021. május 19. 17:06
Lófaszt! Annyira unom már ezt a rinyálást! A gimnazista fiam rendre 70% fölött ír próbateszteken, pedig nov. óta otthon "senyved"..... (nincs különtanár.) nem akarásnak nyögés a vége.
rókabácsi
2021. május 19. 16:59
egynagy túrost! hát a járvány idején lett volna idejük tanulni!
Csomorkany
2021. május 19. 16:32
Ha egy üzlet beindul...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!