Oltási szabadnapot vezethetnek be a bankszektorban

2021. május 13. 14:25

A magyar cégek saját telephelyükön is megszervezhetik az oltást munkavállalóik részére, a Magyar Kereskedelmi- és Iparkamara segíti őket ebben.

2021. május 13. 14:25
null

A Magyar Bankszövetség Elnöksége azzal az ajánlással fordul tagjaihoz, a hazai bankokhoz, pénzintézetekhez, hogy az oltással élő kollégáik az oltás beadásának napján, vagy a következő napon plusz egy fizetett szabadnapot kapjanak – számolt be az Index. A szervezet kezdeményezésének célja az oltási program támogatása, amely a gazdaság újraindításának nélkülözhetetlen feltétele – áll a Magyar Bankszövetség és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) közös közleményében.

Az MKIK arra kéri a vállalkozásokat, hogy minél többen regisztráljanak a https://vakcinainfo.gov.hu oldalon az oltásra. Az MKIK elnöke, Parragh László május 12-én szerdán beszélt arról, hogy egy hatályos kormányrendelet alapján már a hazai vállalkozások is megszervezhetik a dolgozók oltását. Az elnök szerint dolgozói beoltását minden magyar cég megszervezheti saját telephelyére.

Amennyiben egy vállalat élni kíván a lehetőséggel, a helyi önkormányzathoz kell fordulnia, amely felveszi az illetékes szervekkel a kapcsolatot. Hozzátette, az ügyben a kamara támogatni fogja a magyarországi cégeket. A vakcina szállításával és tárolásával kapcsolatos logisztikai feladatokat nem a cégnek kell megszerveznie.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2021. május 13. 15:53
A nagy cégek szépen bevezetik, hogy náluk a dolgozóknak oltakozniuk kell. Bölcs dolog a hülyéket gyengéd kényszerrel a normalitás irányába terelik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!