Öt évet is kaphat, aki védettségi igazolványt hamisít

2021. május 01. 17:44

Mutatjuk a vonatkozó kormányrendelet részleteit.

2021. május 01. 17:44
null

Öt év szabadségvesztéssel büntethető az, aki védettségi igazolvánnyal kapcsolatos bűntettet követ el – derül ki a Magyar Közlönyben szombaton megjelent kormányrendeletből

Az új rendelet értelmében „aki a SARS-CoV-2 koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló kormányrendeletben meghatározott hamis közokiratot vagy magánokiratot készít; közokirat vagy magánokirat tartalmát meghamisítja; hamis, hamisított vagy más nevére szóló valódi közokiratot vagy magánokiratot felhasznál; információs rendszerbe adatot jogosulatlanul vagy jogosultsága kereteit megsértve bevisz, megváltoztat, töröl vagy hozzáférhetetlenné tesz, bűntett miatt öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.

Szintén büntetésre számíthatnak azok, akik hamis védettségi igazolványt hoznak forgalomba, vagy akik ehhez szükséges programokat készítenek vagy azokkal kereskednek.

Röviden megjegyzem

Mint arról korábban írtunk, a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára megnyíltak a színházak, a tánc- és zeneművészeti események, látogathatóak a cirkuszok, a mozik, az edző és fitnesztermek, az uszodák, a közfürdők, a jégpályák, az állatkertek, a vadasparkok, a kalandparkok, a vidámparkok, a játszóházak, múzeumok, könyvtárak, a sportesemények, valamint kinyithatnak a szállodák, és kinyitnak az éttermek belső helyiségei is azok számára, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyelvelő
2021. május 02. 20:57
Mandiner miért nem tudnak válaszolni mások az én kommentjeimre. Kényelmetlenné vált mert nem értek egyet egy kényes kérdésben ? Szép. Én ezennel végleg kitörlöm a felhasználói nevemet. Minden jót
nyelvelő
2021. május 02. 20:52
A neve is egy ótvar hazugság ..... Semmitől nincsenek védve a covid ellen oltottak. Elkaphatják ezt a szart. Betegek lehetnek ettől a szartól. Kórházba kerülhetnek ettől a szartól. Bele is pusztulhatnak ebbe a szarba. Fertőzhetnek is ezzel a szarral, ha beszopták. Idézet
pistapapa
2021. május 02. 11:38
Akkor kezdhetik az 5 évek kiosztását Orbánnal. Ez a kártya hamis,mivel nem védettséget,hanem egy pár napja beadott oltást igazol.
1Szkeptikus
2021. május 02. 10:59
Öt év, az nem sok? Addig már jöhet egy következő vírus, az első számú vírus próféta is valami ilyesmit mondott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!