Századvég: egységesen támogatja a közvélemény a gyermeket nevelő szülők szja-visszatérítését

2021. június 12. 16:16

A kedvezménnyel kapcsolatban társadalmi konszenzus alakult ki.

2021. június 12. 16:16
null

Egységesen támogatja a közvélemény a gyermeket nevelő szülők jövedelemadó-visszatérítését – közölte közvélemény-kutatása alapján a Századvég Alapítvány szombaton az MTI-vel.

A közleményben emlékeztettek: Orbán Viktor miniszterelnök a Magyarország újraindul! címmel megrendezett gazdasági konferencián bejelentette, hogy amennyiben Magyarországnak 2021-ben sikerül elérnie az 5,5 százalékos gazdasági növekedést, a gyermeket nevelő szülőknek a kormányzat visszaadja az átlagjövedelem után befizetett személyi jövedelemadót.    

Az alapítvány telefonos, a felnőtt magyar lakosságot a fő demográfiai mutatók mentén reprezentáló közvélemény-kutatásából kiderült, hogy a kedvezménnyel kapcsolatban társadalmi konszenzus alakult ki:

a megkérdezettek több mint háromnegyede egyetért a tervezett intézkedéssel, és csak a válaszadók 18 százaléka ellenzi azt.    

Az szja-visszatérítés terve pártszimpátiától és gazdasági státusztól függetlenül magas támogatottságot élvez: a baloldali összefogás szimpatizánsainak 79 százaléka is a felvetés mellett áll, és valamennyi vizsgált kategóriában – aktív dolgozók, nyugdíjasok, tanulók, háztartásbeliek, munkanélküliek, gyesen, gyeden lévők – a megkérdezettek több mint 75 százaléka támogatja a kezdeményezést – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó híreink:

(MTI)

Kép forrása: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2021. június 12. 20:37
A félművelt fidesznyik barmok mindent elkövetnek hogy megnyerjék a jövő évi választásokat.Arra nem gondolnak hogy a toprongyos gazdaság teljesen becsődöl. Elbuknak és egy totális csődtömeget hagynak a nyertes ellenzékre.Azok meg ismét mindent elkótyavetyélnek hogy az adósságot tudják finanszírozni.Nos amit az eddigi kormányok és a következő kormányok művelnek az már politikai és gazdasági belháború és ennek a vesztese mindig a nép akinek a bőrét is lenyúzzák.Hogy is mondta Antal? "tecettek volna forradalmat csinálni"nos Antal tök hülye volt és tök hülye dolgokkal taccsra te az országot de ebben az dologba igazat mondott!
states
2021. június 12. 18:04
A válságot lehetett volna így is kezelni anno, büdös komcsik, csakhogy addigra már kiárusítottak, szétloptak mindent, semmilyen tartaléka nem volt az országnak, kizárólag megszorítani lehetett, lakásrezsit emelgetni két havonta, miután eladták a multiknak a teljes energiaszektort, meg hazudni, hazudni éjjel nappal, őszödölni és szemeket kilövetni.
states
2021. június 12. 17:08
A komcsinácikat megüti a laposguta, ez az intézkedés egyedül hoz annyit a Fidesznek, amivel veri őket, mint libafost a jég. És persze Orbán tarsolya még tartogat egykét kellemetlen meglepetést nekik tavaszig.
Giszdúr
2021. június 12. 17:08
A 18% az kb. pont a DK+Jobbik támogatottsága. Az irigy komcsik és a lusta lúzerek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!