Volt, aki időt kért az ATV-től, amíg elül a vihar

2021. június 21. 19:33

Ha valaki a piacról akar megélni, kénytelen szórakoztatni.

2021. június 21. 19:33
Németh S. Szilárd

„Augusztusban azt mondta, nem válik kormánypártivá a csatorna attól, hogy a tulajdonosa, Németh Sándor menekültkérdésben inkább a kormány álláspontját osztja, illetve ha az ATV körül olyan körülmények alakulnak ki, amelyek csicskasorsot jelentenek, akkor felállnának. Azóta sincsenek arra utaló jelek, hogy bármiféle nyomást próbálnának gyakorolni önökre?

Nincsenek. Menekültüggyel nem is kellett annyira foglalkoznunk, amit személy szerint annyira nem bánok, mert amikor ez volt a fő topik Magyarországon, a nézettségünk nem volt túl acélos. Hogy ez így elmúlt, nekünk jót tett.

Azért felmerülhet a kérdés, hogy a nemrég alapított Németh Média Kft. egyfajta menekülési útnak számít, ha esetleg mégis nyomásgyakorlást érzékelne.

Sokan beleláttak ilyesmit ebbe, aminek az újságírók nagy jelentőséget tulajdonítottak. Engem a média gyerekkorom óta érdekelt, élvezem, amit csinálok, de nem biztos, hogy a televízióban akarom leélni az egész életem. Vannak más tevékenységek is, amikbe bele szeretnék vágni. Érdekel a reklámfilmgyártás, a produceri munka, de online befektetések is vannak a terveim között.

Az ATV-hez visszakanyarodva, korábban azt mondta, ha az utca emberét megkérdezik, egyértelműen az ellenzékhez vagy a kormánykritikus oldalra sorolják a csatornát, és hozzátette: szeretnének kilépni ebből az egyoldalú szerepből egy hitelesen kritikus középmezőnybe, de a csatorna múltját nem tudják megtagadni. Ezt kifejtené?

Az a meggyőződésem, hogy volt az ATV-nek egy korszaka, amikor érhette olyan kritika az intézményt, hogy egy törzsi tábor része, mert sokkal közelebb volt a pártpolitikához. Ebből mostanra kimozdult a csatorna, és cél is, hogy eltávolodjon ettől a véleményem szerint nehéz örökségtől. Azt viszont határozottan ki tudom jelenteni, hogy nem az a cél, hogy egy másik törzsbe beszálljon. Ha valaki megnézi a műsorainkat, akkor nem azt látja, hogy ellentétes üzenetek mennek az ATV-n, mint régen. A közreműködők pártsemlegesek, nincsenek pártszerződéseink, vagy ilyen bekötéseink.

Hogyan sikerült ezt elérni?

Személyváltozásokkal például, illetve strukturális átalakításokkal. Tíz év alatt gyakorlatilag teljesen kicseréltük a műsorvezetői garnitúrát, illetve voltak, akik önként távoztak, de nem feltétlenül ilyen okokból. Ha összevetjük a régi és a mostani tévét, teljesen más az összetétele. Vicces, hogy néha a szórakoztatás miatt támadnak minket, pedig a csatornán ez midig is jelen volt, csak tíz éve Fásy Ádám adta a mulatóst, vagy Hajdú Péter Névshowr és Frizbi című műsorát láthatták a nézők. Nagyon régen pedig törzsi háborúk is voltak: lement egy műsor egy baloldali karakterekkel hétfőn, majd ugyanaz a műsor, ugyanazokkal a témákkal, de jobboldali megmondóemberekkel később. Az ATV-nek tehát a sokszínűség szempontjából is van tradíciója.

A szórakoztatás azért most már mindenhol jelen van.

Persze, ez kihagyhatatlan. Az online felületeken is ez hozza a kattintást, a tévé esetén pedig a kereskedelmileg fontos korcsoportot. Szerintem Magyarországon túl kicsi a piac ahhoz, hogy tisztán hírjelleggel, piaci körülmények között meg lehessen élni. Ha valaki a piacról akar megélni, kénytelen szórakoztatni, abból lesz reklámbevétel. A politika sok szempontból taszítja a hirdetőket, egyrészt a hírműsorok egy idősebb generációt foglalkoztatnak, másfelől a politikai kötődéstől a nagy cégek félnek. Nem mernek a pártcsatákba belefolyni, és ha úgy érzik, részévé válnak, ha pártkötődést vagy direkt politikai beavatkozást látnak, azok a cégek, amelyek nagyon érzékenyek a brandjükre, elmenekülnek. Egy ilyen jellegű csatornánál erre nagyon figyelni kell, és pont ezért az ATV-nek építenie kell azt a fajta hitelességet, hogy nem része a törzsi háborúnak.”

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geyza1947
2021. június 22. 15:54
Németh Szilárd............................soha senki sem lett volna ez a szegénylegény, ha az apja nem alakítja meg a szektáját és nem rabolja szarrá a hiveit !!!!!!!!!!!!!!!!! Mára minden okos ember tudja, hogy az apja és ö is Orbán szekerét tólják azért is tűri meg Orbán még mindig !
jégecet
2021. június 22. 07:25
"A politika sok szempontból taszítja a hirdetőket (...), a politikai kötődéstől a nagy cégek félnek. Nem mernek a pártcsatákba belefolyni, és ha úgy érzik, részévé válnak, ha pártkötődést vagy direkt politikai beavatkozást látnak, azok a cégek, amelyek nagyon érzékenyek a brandjükre, elmenekülnek." Kamu. IKEA, Coca-Cola, Strabag, vahy a médiánál maradva: Bertelsmann Így hirtelen.
Harangláb
2021. június 21. 23:05
Szemét nemzetellenes csatorna...
MayorAnna
2021. június 21. 22:13
Sose fogom megérteni kormányfőnk, és a Németh-féle szekta/tévé közti kapcsolatot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!