Varga Mihály: Búcsút inthetünk az egyszer használatos műanyag eszközöknek

2021. július 07. 09:56

A pénzügyminiszter szerint a legfontosabb, hogy a helyettesítő termékek közül minél több Magyarországon készüljön.

2021. július 07. 09:56
null

Júliustól búcsút inthetünk az egyszer használatos műanyag eszközöknek; a cél az, hogy az itthon használt helyettesítő termékek közül minél több Magyarországon készüljön – írta a pénzügyminiszter szerdán a Facebookon. Varga Mihály a bejegyzés alatti videóban elmondta: azért, hogy a zöld „átállásból” a magyar cégek is profitáljanak, 10 milliárd forintos pályázattal segíti a kormány a műanyagiparban működő vállalkozások fejlesztéseit. „A cél az, hogy az itthon használt biológiailag lebomló termékek közül minél több Magyarországon készüljön” – mondta.    

Hozzátette, hogy a Ginop és a Vekop programok forrásaiból egy cég 20, de akár 400 millió forintos támogatásra is pályázhat. Az elnyert támogatásból a cégek bővíthetik kapacitásaikat, modernebb technológiára válthatnak. A pénzügyminiszter elmondta: arra

kérte kollégáit, hogy gyorsított eljárásban értékeljék a pályázatokat,

így négymilliárd forintnyi támogatásról már döntés született. Az elbírálás folyamatos, hamarosan újabb vállalkozások kezdhetnek fejlesztésbe – közölte.

Kép forrása: Facebook-videó

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MayorAnna
2021. július 07. 22:29
Én ma, július 7-én, egy mall egyik önkiszolgáló éttermében egyszer használatos műanyag tányérból, egyszer használatos műanyag evőeszközökkel fogyasztottam el egyszer ehető oldalasom, egyszer ehető krumplipürével. Melyik évre gondolt miniszter úr?
cutcopy
2021. július 07. 19:24
Csajka, kulacs, kanálgép..
I_Isti
2021. július 07. 16:16
Jó-jó, de azé' vannak olyan cuccok is műanyagból, mint pl egyszer használatos fecskendő... nem biztos, hogy szeretnék többször használható, vagy fából készült fecskendőből kapni covid-elleni oltást...
diós guba
2021. július 07. 12:02
Egyébként a fűtési költségen is lehet spórolni, ha minden biszbasz elégethető lesz. A kormány időben lépett, ez európai. Minden normális dologban partnerek vagyunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!