Csaknem nyolcszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

2021. augusztus 16. 09:04

Az elmúlt héten az ország területén – ebben az évben az eddigi legtöbb – 1681 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza.

2021. augusztus 16. 09:04
null

792 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 189, szombaton 312, vasárnap 281 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. Emellett a román, horvát és ukrán határszakaszon, valamint az ország belsejében tíz embert fogtak el, ellenük idegenrendészeti eljárás indult    

Az elmúlt héten az ország területén – ebben az évben az eddigi legtöbb – 1681 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten – augusztus 2-ától 8-áig – a feltartóztatottak száma 1403 volt. A román, horvát és ukrán határszakaszon, valamint az ország belsejében 39 embert fogtak el az elmúlt héten. Embercsempészés miatt 16 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

(MTI)

Kép forrása: MTI/Molnár Edvárd

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitrex®
2021. augusztus 16. 11:14
Ezeknek mind chipet kéne beültetni a bőrük alá, mint a kutyáknak. Vagy tetoválni őket, az talán még olcsóbb is. Pl. HU 0123456789 Azt végképp nem akarnák, mert akkor ide lennének visszatoloncolva, ezért más útvonalat választanának.
Láncfűrészes Attasé
2021. augusztus 16. 10:16
Az, hogy nem álprobléma, jól mutatja, hogy sokuknak valószínűleg bőven sikerül átjutniuk a kerítésen vagy a zöldhatáron, majd utána az országon és szivárognának tovább Ausztria felé. Az osztrákok a múltkor óbégattak arról, hogy egyre több migráns érkezik hozzájuk TŐLÜNK. "Az egyre több hozzájuk érkező migráns miatt Ausztria megerősíti határvédelmét – jelentette be Karl Nehammer osztrák belügyminiszter és Klaudia Tanner védelmi miniszter" "Leginkább a magyarországi határszakasz érintett, de Szlovéniával és Szlovákiával határos szakaszon is erősödik a mozgás" "Mintegy 400 katonát küldenek a magyar határra. Klaudia Tanner azonban elképzelhetőnek tartja akár 2000 katona bevetését is." Ez persze nem a magyar rendőrség hibája, akiknek így is hatalmas erőfeszítésükbe kerül, úgy, hogy TELE van a határ rendőrrel...
nick89
2021. augusztus 16. 10:06
A magyar katonák kint harcoltak a talibán ellen. Ha most idemenekül mégpárezer afgán a talibánoktól elüldözve, akkor azokat nekünk illik-e befogadni? Vagy nem befogadni? Hende Csaba kint fotóztatta magát Kandahárban a magyarok által eszkábált fahíd mellett, most bezzeg lapít ő is meg a haverjai is. Gyurcsányi, te se röhögj! Te is kutyaütő vagy!
di maggio
2021. augusztus 16. 09:53
Kunhalmi megmondta,ez egy álprobléma,amelyet a FIDESZ genrál-
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!