Cseh miniszterelnök: Csak Orbán Viktor védte meg a schengeni határokat

2021. augusztus 29. 14:00

Andrej Babiš egy cseh napilapnak nyilatkozott a schengeni határokról és Orbán Viktorról.

2021. augusztus 29. 14:00
null

A miniszterelnök elmondta, hogy abszurd, hogy miközben a migránsok többsége tengeren érkezik, olyan országok, amelyek a Fekete-, illetve az Adriai-tenger európai partszakaszait ellenőrzik, nem részei Schengennek. Emellett működésképtelennek is nevezte a rendszert, mivel az 1985-ben létrehozott övezet jelenlegi tagjaival képtelen ellátni feladatát, „a külső határok és a szabad belső közlekedés koherens biztosítását”. Babiš kijelentette: nem volt másként 2015-ös migránshullám idején sem. 

Orbán Viktor volt az egyetlen, aki megvédte a schengeni határokat a migránsok ellen épített kerítés megépítésével

 – fogalmazott a cseh miniszterelnök. Kijelentette, hogy Európát a külső határainál kell megvédeni, az illegális migránsokkal szemben. 

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ildikó99
2021. augusztus 31. 09:56
Kiváncsi lennék arra ha ezek a kis pártocskák külőn indulnának mennyi szavazatot kapnának lassan már 10 párt lesz tömörítve
geyza1947
2021. augusztus 30. 10:32
A szlovák meg azt mondta, Orbán belengette a Huxitot Na ilyen a poitika.
VESZ ÉSZ
2021. augusztus 29. 18:34
Lehet,hogy a cseh atyafi nem tudja,hogy Magyarország Európa közepén van és sajnos nincs tengerpartja,ahová csak úgy hajókon eljöhetnének.A menekülteket,a drága szomszédaink,(van köztük uniós ország is),eresztik hazánkra a migránsokat.Például,Görögország inkább tovább küldi őket,és a nyomorultak csak jönnek és jönnek ezer kilométereken át.
barany
2021. augusztus 29. 17:28
Kedves mandiner! Van akinek lehet cseh írásjeleket használni, és van akinek nem? A mandinernél is minden állam egyenlő, de némelyek egyenlőbbek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!