Felvonulnak a rolleresek Budapesten

2021. augusztus 27. 21:47

Újvári Péter „gurulónagykövet” vezetésével 9 kilométert tesznek meg Pesten, majd Budán a rolleresek, hogy felhívják a figyelmet ezekre a környezetkímélő eszközökre.

2021. augusztus 27. 21:47
null

Az idei év legnagyobb roller-és gurulóeszköz-felvonulása szeptember 5-én, 12.30 órakor a margitszigeti szökőkúttól indul és átszelve a két városrészt a Bikás Parkig gurul, ahová 13.30 órakor érkeznek meg a résztvevők. A szervezők nemcsak rollereseket várnak, hanem az elektromos egykerekűsöket, hoverboardosokat, kerékpárosokat, gördeszkásokat, longboardosokat és a görkorisokat ésc minden alternatív gurulóeszközzel érkező csatlakozhat a felvonuláshoz. A szervezők szeretnék hangsúlyozni, hogy „autók nélkül is kiválóan, sőt gyorsan lehet haladni a városban, szénmonoxid kibocsátás nélkül!” – számolt be a FemCafé.

Klíma és környezet védelmi nap alkalmával alternatív guruló eszközös közösségi felvonulás bemutatása. A gépjárművek alternatíváinak a tömegközlekedéssel való összekapcsoláának bemutatása. Az érkezés helyszínén edukáció az embereknek a biztonságosabb gurulás, haladás érdekében, többek között a guruló eszközök veszélyeiről, hátrányairól és előnyeiről” – áll az esemény Facebook oldalán. 

Fotó: Újvári Péter, Facebook

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2021. augusztus 29. 22:24
AZ az igazság, hogy a mai modern faszságok közül ez az egyetlen eszköz, amelynek szerintem van jövője: elfér a kocsiban, és utána lehet vele kis távra kis helyen, gyorsan közlekedni. (Persze itt az elektromosra gondolok.) A nagy baj a teljes szabályozatlanságában van. Ma hivatalosan senki sem tudja, hogy minek is minősül. Szerintem egyébként pontosan kimeríti a segédmotorkerékpár fogalmát. De úton rossz vele menni. Jó lenne egy olyan kategória, amivel szabad menni járdán, de korlátozott sebességgel, fel lehet tenni vonatra stb. Tehát elvben még egyet is értenék a felvonulókkal, azonban ezek a a mozgalmárok általában baloldali faszkalapok.
DonCiccio
2021. augusztus 29. 17:59
Szerintem még pont a rollerosok hiányoztak meg ezek az egykererű valamik a járdán motorozók,biciklizők, gördeszkások után. Aztán meg széthagyják mindenfelé. Külön tétel a biciklis futár mindenfelé, földön vízen levegőben, nekik annyi a mentségük hogy a munkájukat végzik.
Kristály
2021. augusztus 29. 14:36
Mintha az egész Budapest szabin lenne csak annyi a gond hogy hogy szórakozon mert aki dolgozik annak autó is kell. Annak kellene örülni hogy van hova menni dolgozni. 2009-ben 1,2 millió embernek csak álom volt. Karácsonyi hány db. munkahelyet teremtett a cimbi munkahelyeken kivül de munkanélkülit már egy jó párat.
nempolitizálok
2021. augusztus 28. 17:16
Az elektromos rollert nem is engedném városokban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!