Orbán Viktor: Budapest felett az ég

2021. augusztus 20. 14:37

Az államalapítás ünnepére szervezett légiparádéról posztolt a miniszterelnök.

2021. augusztus 20. 14:37
null

Amint arról korábban beszámoltunk, országszerte ünnepségeket, kenyérszentelést, tűzijátékot tartanak ma, az államalapítás ünnepén, Szent István napja alkalmából. Orbán Viktor is posztolt Facebook-oldalán a budapesti légiparádéról. 

A fővárosban folytatódik a több napon át tartó Szent István-napi fesztivál: a zászlófelvonás és a honvédtisztek avatása után tartják a légiparádét, délután lesz a Szent Jobb-körmenet, este pedig „Európa legnagyobb tűzijátéka” zárja a napot. Emellett a Várkert Bazárnál és a budai Várban a Magyar Ízek Utcája és a Mesterségek Ünnepe, továbbá számos színes program várja az érdeklődőket. A főváros több pontján koncertek is lesznek.

Galéria a légiparádéról: 

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

*** 

Fotó: MTI/Komka Péter

*** 

Fotó: MTI/Lakatos Péter

*** 

Fotó: MTI/Lakatos Péter

Nyitókép forrása: MTI/Komka Péter

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2021. augusztus 22. 04:16
Legközelebb jobb lesz, csak tanuljanak és fejlődjenek. Meg vegyenek fel egy koreográfust. Aki a koreográfiával és a repüléssel is tisztában van, és tud show-t is csinálni.
NOMan
2021. augusztus 21. 13:27
Magyarok meg nyomorognak, mocskos kolortormalac!
sorivo4
2021. augusztus 21. 11:42
Az erőfeszítés értékelendő. De ezen a műsoron azért még sokat lehetne javítani. Ha adhatok néhány tanácsot. A koreográfia is gyengécske volt és a pozíciót sem jól választották meg. Két percig még érdekes, hogy egy helikopter egyhelyben vagy hátrafelé repül, de aztán már unalmas. Nem szabad ezt eddig húzni. Azonkívül a parlament mellett állók biztos jól láthatták, de a Margit-hídról már elég picinyke volt az a helikopter, nagyon kellett koncentrálni rá a sötét dombbal a háttérben, amibe beleolvadt. A Parlament és a Margit-híd között félúton kellett volna megválasztani a helyszínt, ahol mindenhonnan egyenlő távolságban lett volna, ahol a nézők elhelyezkedtek. A repülők pedig jöhetnek egy kicsit lentebb is, sokkal izgalmasabb és maradandóbb élmény, ha az emberek feje fölött húznak el, a még biztonságos legkissebb magasságban. Persze ahhoz füldugóval is kell készülni vagy felhívni az emberek figyelmét, hogy ilyenkor dugják be a fülüket. A hangosbemondó és a kommentár a Margit-hídon nem volt hallható, ahol a nézők harmada elhelyezkedett. Azonkívül lehetne egy kicsit több korreográfia is, mint hogy csak alakzatban elhúznak a Duna-fölött. Valami műsor, esetleg kergetőzés, légiharc imitálása, pár érdekes manőver. Persze csak ami nem túl magason kivitelezhető, mert pár pöttyöt figyelni az égen sem túl érdekes. És erre a rövid időre az autós és villamosforgalmat sem ártana leállítani a Margit-hídon.
péterx
2021. augusztus 20. 20:24
Impozáns! Orbánnak van mire reprezentálnia...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!