Áder János egy, a huszadik századi magyar hősökről szóló könyvvel ajándékozta meg Ferenc pápát

2021. szeptember 12. 22:57

Az államfő a kötet előszavában olyan magyarok életútját ajánlja az olvasóknak, mint Mindszenty József, Regőczi István, Szent-Györgyi Albert, vagy Mansfeld Péter.

2021. szeptember 12. 22:57
null

„Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából Budapestre látogató Ferenc pápát Áder János köztársasági elnök ma a Nemzeti Emlékezet Bizottsága szakmai közreműködésével készült, most megjelenő angol nyelvű Heroes Among Us. 50 True Stories of Brave Hungarians in the 20th Century című kiadvánnyal is megajándékozta” – írja Facebook-oldalán a Nemzeti Emlékezet Bizottsága. 

Hozzáteszik: az államfő a kötet előszavában ajánlja az olvasóknak a 20. századi totális diktatúrák magyar hőseit bemutató életpályákat, amelyekben több világi és egyházi személy is helyet kapott, így Mindszenty József, Regőczi István, Salkaházi Sára, Gulyás Lajos, Mansfeld Péter, Richter Gedeon, Szent-Györgyi Albert. 

A kötet egyik szerkesztője a Mandiner lapigazgatója, Szalai Zoltán. A könyv magyar változatának kiadója (a Nemzeti Emlékezet Bizottsága mellett) a Mathias Corvinus Collegium.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jánosbácsi
2021. szeptember 13. 09:14
Boldogújévetáderjános
nempolitizálok
2021. szeptember 13. 08:36
Legyen kiktől tanulnia.
Sincero
2021. szeptember 13. 03:30
Dobrevkaka a nagyapa pártkönyvének fakszimiléjét adta volna ajándékba. (Az eredetit jövőre tartogatja.)
Bell & Sebastian
2021. szeptember 13. 00:18
Én látni véltem a reptéri fogadáson azt a pillanatot, amikor kezet fogott Kaligelivel. Őt kellett volna átadni kivasalva, mint anyukám tette a petúniával, amit a növénygyűjtemény leadása napja reggelén zsákmányoltam az előkertben. Alul-felül kicsit kilógott volna a mappából, ezért bár határeset, de még elfogadható.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!