Erdő Péter: Ferenc pápa nagyon pozitívan értékeli a magyar állam- és kormányfővel tartott találkozót

2021. szeptember 25. 21:55

Kiderült: a vatikáni tudósítók számára pozitív meglepetésnek számított, hogy Budapesten nem „folklorisztikus, vidéki Európát” találtak, hanem „fiatalos légkört, urbánus érzelemvilágot”.

2021. szeptember 25. 21:55
null

Ahogyan korábban megírtuk, Ferenc pápa magánkihallgatáson fogadta Erdő Péter bíborost. Erdő Péter köszönetet mondott a Szentatyának budapesti látogatásáért.

Ferenc pápa ismét hangsúlyozta a találkozások során szerzett kedvező élményeit és kitért a szívélyes beszélgetésre, amelyet az ország vezetőivel folytatott. A magyarországi katolikus egyház és az Európa előtt álló feladatokról szólva Ferenc pápa kiemelte a gyökerekhez, az Európai Unió alapítóinak eredeti értékeihez való visszatérés fontosságát.

Az Áder Jánossal és Orbán Viktorral tartott találkozót külön kiemelte budapesti látogatásának eseményei közül Ferenc pápa, aki elismeréssel szólt a magyarországi hívők közösségéről is – számolt be az egyházfővel tartott magánkihallgatásán elhangzottakról Erdő Péter bíboros.

A bíboros elmondta: Ferenc pápa külön kiemelte, valamint

Nagy elismeréssel szólt a magyarországi hívők közösségéről, amely szerinte a történelem fordulatai közepette is meg tudta élni és meg tudta valósítani, hogy Jézus Krisztus kerüljön a középpontba” – mondta Erdő Péter.   

Hozzátette, a vatikáni tudósítók számára pozitív meglepetésnek számított, hogy Budapesten nem „folklorisztikus, vidéki Európát” találtak, hanem „fiatalos légkört, urbánus érzelemvilágot”.

 

(MTI/Vatican News/Mandiner) Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
becike4
2021. szeptember 26. 14:24
Covid pozitívan.
írmag
2021. szeptember 26. 09:16
Laudetur Iesus Christus!
jánosbácsi
2021. szeptember 26. 08:43
"Egy párt vagy egy demagóg politikus által manipulált nép megszűnik nép lenni és fásult tömeggé válik. A diktatúrák mindig így kezdődnek: elvetik a félelem magját a nép szívében, aztán felajánlják, hogy megvédik őket félelmük tárgyától és cserébe megtagadják tőlük a hatalmat, amellyel meghatározhatják a jövőjüket.” - Ferenc pápa Úgymint : Soros, migránsok, Brüsszel, Unió, liberálisok, baloldal, Gyurcsány!, moslék koalíció.....
Daily
2021. szeptember 26. 08:12
Kicsit szerencsétlen kiszólás a vatikáni tudósítók részéről egy kis közösség felé. Ugyanis, ha a jó pásztor a saját nyájának apraját nem ismeri hogyan veszi számba őket? A pozitívum a pápa személyes tapasztalat szerzése és a hírnökök átlépése.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!