Budapestre érkezett I. Bertalan konstantinápolyi pátriárka

2021. szeptember 11. 15:22

A pátriárka a budapesti Eucharisztikus Kongresszusra érkezett, ahol misét celebrál, valamint részt vesz, valamint találkozik Ferenc pápával is.

2021. szeptember 11. 15:22
null

A budapesti Liszt Ferenc repülőtérre érkezett I. Bertalan konstantinápolyi pátriárka, az ortodox kereszténység legfontosabb alakja. A Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus más néven Konstantinápolyi Ökumenikus Patriarchátus az öt eredeti patriarkátus egyike, ami tiszteletbeli elsőséget élvez az ortodox egyházak között. A konstantinápolyi pátriárka ezért a keleti kereszténység legfontosabb alakja. A pátriárka a budapesti Eucharisztikus Kongresszusra érkezett, ahol misét celebrál, valamint részt vesz, valamint találkozik Ferenc pápával is.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnökség/Botár Gergely

A Pesti Srácok videóját az alábbiakban tekintheti meg:

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2021. szeptember 13. 08:40
megint elszigetelődött a zorbán
nick89
2021. szeptember 12. 09:27
Csak nehogy rénszarvasnak nézze a tejbetök!
matykox
2021. szeptember 12. 08:51
A NEK egyik legfontosabb eseménye ! Erdő Péter nagy elismerést érdemel a Bazilikában pontifikált bizánci mise miatt! A két nagy keresztény irányzat újraegyesítése ezer év óta a legnagyobb egyházpolitikai esemény lehetne. Sajnálatos, ha ez elmarad és még szomorúbb, ha a latin - római egyházon múlik.
Bacukamedve
2021. szeptember 11. 17:15
Üdvözöljök Berci bát. De lehet, hogy jobb lenne nem lefordítani magyarra a nevét, jó az a Bartholomaiosz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!