Bige Lászlónak nem fog gondot okozni a kartellezésért kirótt 11 milliárdos bírság kifizetése

2021. október 28. 17:18

Az egyik leggazdagabb magyar vállalkozásait kartellezés miatt büntették meg, a brutális csekk viszont eltörpül a cégháló értéke mellett.

2021. október 28. 17:18
null

A Világgazdaság számolt be arról, hogy Bige László,

Mint ismeretes, a rekordméretű, 14,1 milliárd forintos bírságot a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) azért szabta ki, mert találtak egy, a teljes hazai műtrágyapiacot érintő kartellt. A versenyhatóság szerint a cégek olyan stratégiai együttműködési rendszert alakítottak ki, amely korlátozta a választási lehetőséget, felosztotta egymás között a vevőket, valamint az eladási árakat is összehangolta.

A Bige vállalkozáscsoportba tartozó hat cégre egyetemlegesen valamivel több mint 11 milliárd forint büntetést szabott ki a GVH. A maradékot három másik vállalatnak kellett volna kifizetnie, viszont az egyik „végül megúszta a csekket”

miután a bírság mellőzésére irányuló engedékenységi kérelmét elfogadták.

A Világgazdaság elemzéséből kiderül, hogy a Bige László érdekeltségeibe tartozó cégek összesen 131 milliárdnyi árbevételt értek el az előző üzleti évben. Érdekes adalék, hogy a Forbes legutóbbi 50 leggazdagabb magyart összegyűjtő listáján Bige a 12. helyet szerezte meg 115,5 milliárd forint becsült értékkel. Így a magazin szerint a „műtrágyakirály” visszatért a százmilliárdosok klubjába.

Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pipas 3
2021. október 28. 21:35
A moslékkoalíció környékén pedig úgy tudtam hogy nincsenek oligarchák! Én azt gondoltam hogy a kommunisták tisztességes emberek! ......ajjaj.... csak nem hogy tévedtem.....?
Box Hill
2021. október 28. 18:22
A baloldali szavazók majd összeadják. Ahogy az angol mondja: a pénzed is tedd oda, ahol a szád van.
Kanmacska
2021. október 28. 18:19
Mi van, moslékosok? Csak a kommunista oligacha a jó oligarha?
Ninini
2021. október 28. 17:51
Mekkora szopottgombóc feje van ennek a fószernek... És hogy örülhetett Karigeli visszalépésének az ötszáz millás kampány után...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!