Francia elnökjelölt: Magyarország Brüsszel ellen való fellépése követendő példa

2021. október 06. 10:31

Éric Zemmour azt mondta, Orbán Viktorhoz hasonlóan mi is figyelmen kívül hagyjuk az Európai Bizottság utasításait.

2021. október 06. 10:31

Éric Zemmour író, publicista, a francia elnökválasztás egyik várható indulója Lille-ben a nagy számban jelenlévő Republikánus Párt szavazóit szólította meg – írja a Valleurs Actuelles. Az Európai Unióval kapcsolatban a Nemzeti Tömörüléssel szemben kerülte a radikális elképzeléseket. Azt akarja, hogy a francia gazdaság nyerje vissza autonómiáját Brüsszellel szemben, de nem tervezi elhagyni sem az eurózónát, sem az európai szerződéseket.

A téma kapcsán a magyar példát emlegette, elmondva, hogy „ma még nem hagyhatjuk el az európai kereteket. Orbán Viktorhoz hasonlóan mi is figyelmen kívül hagyjuk az Európai Bizottság utasításait. Amikor látom, hogy egy ilyen kis ország, mint Magyarország, sikeres, Franciaország igen sokat tehet. Brüsszel rendszeresen megfenyegeti Budapestet, hogy nem ad nekik támogatást. Franciaországban, az az előnyünk, hogy többet fizetünk, mint amennyit az Európai Uniótól kapunk. Nem lehet minket nyomás alá helyezni” – fogalmazott a lap szerint Zemmour.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
k.edi
2021. október 07. 15:12
Kedves Zemmour! Köszönjük a dícséretet, de kérem ne dicsérje Orbánt ennyire, mert még egy - két ilyen dicséret arról, hogy követni kellene Magyarországot, és egymásnak fogják adni a kilincset a LIBE és egyéb EU bizottságok a "jogállamiság" jegyében!
Zsíros Teri önkormányzati gépelő
2021. október 06. 23:20
Es ha megepul a belgradi vasut, kurvasok kinai aru nalunk fog belepni az euba, az mind vambevetel. Lenne, csak hat azt be kell csengetni. . .
alter_ego
2021. október 06. 11:07
Kísértet járja be Európát... Viktor a neve...
MZXX
2021. október 06. 11:01
Maradt még józan hang Fo-ban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!