Karácsony visszalépett Márki-Zay Péter javára

2021. október 08. 10:58

„Tehát igen, az önök egyetlen reménye sajnos én vagyok” – fogalmazott Márki-Zay Péter, aki vasárnap három órára kampánynyitó nagygyűlést hirdetett meg.

2021. október 08. 10:58
null

Karácsony Gergely főpolgármester bejelentette, hogy visszalép az ellenzéki előválasztás második fordulójától. A főpolgármester erről a Márki-Zay Péterrel közösen meghirdetett pénteki sajtótájékoztatóján beszélt.

és arra kéri az eddig őt támogató pártokat és szervezeteket, hogy a második fordulóban Márki-Zay Pétert támogassák.

A főpolgármester elmondta: bízik a hódmezővásárhelyi polgármesterben, valamint elmondta azt is, szerinte ő maga egyébkent is „unortodox miniszterelnök-jelölt” volt. Karácsony Gergely arra is kitért, szerinte a többi között azért kellett meghoznia ezt az „áldozatot”, mert kétségeik vannak arra vonatkozóan, hogy Dobrev Klára legyőzheti-e Orbán Viktort 2022-ben.

Márki-Zay belép Karácsony mozgalmába

Nagy tisztelettel adózik Karácsony Gergelynek, amiért meghozta ezt a döntést – kezdte beszédét Márki-Zay Péter. Mint fogalmazott, bár úgy tűnhetett, „ez nem egy játék”. A hódmezővásárhelyi polgármester szerint Karácsony döntése az egyetlen és legjobb döntés volt. Mint fogalmazott: tisztelete jeléül belép Karácsony Gergely 99 mozgalmába is.

Márki-Zay beszédében Dobrev Klára előválasztáson elért teljesítményét is méltatta, ugyanakkor elmondta azt is: szerinte még Gyurcsány Ferenc és felesége is tudja, hogy a DK jelöltjének nincs esélye. Saját esélyeiről szólva ugyanakkor elmondta, szerinte Orbán Viktor a mai naptól kezdve csakis abban reménykedhet, hogy Dobrev Klára megnyeri az előválasztás második fordulóját. De egy tapsot azért még kért Dobrev számára is.

Márki-Zay: Nagyon keveset aludtunk

Márki-Zay beszédében felidézte azt is, hogyan nyerte meg a hódmezővásárhelyi időközi választást 2018-ban, de kitért arra is, hogy „az alvás nélkül töltött utóbbi 7 napban” mik történtek, majd úgy összegzett: ő maga „egy, a Fidesznek lenyelhetetlen, kiköphetetlen jelölt”. Ezért Márki-Zay arra kért mindenkit, különösen a DK szavazóit, hogy ne Dobrev Klárára, hanem rá szavazzanak. Mint fogalmazott: 

Márki-Zay Péter vasárnap három órára kampánynyitó nagygyűlést hirdetett meg, a részletekről később adnak tájékoztatást.

A Telex élő közvetítését a bejelentésről itt tekintheti meg:

 

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 584 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
redhaven
2021. október 08. 20:23
Hol az arcos-harcos Gergő a képről,aki füleskével olyan magabiztosan harsogta,hogy no Fudan,no atlétikai vb?
rókabácsi
2021. október 08. 19:09
jó lesz oda figyelni ! egy farizeus, pláne még klerikális is! továbbá vásárhelyi ejtőernyőzéséig külföldi illetőségű kapcsolatrendszer mennyire kitett?
-Zsolt-
2021. október 08. 19:07
Csokis Málé és Hollik hajas baba kezdhetik átértékelni az életüket, mert idáig egyetlen küldetésük volt, hogy jó papagáj módjára rikácsolják orrba-szájba, hogy Gyurcsány. :-DDD
vtznmnksr
2021. október 08. 18:57
Ez a mamlasz főpolgármesterként egy kalap szart sem ér, de visszalépni már elengedett kézzel is tud.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!