Szijjártó: Hatvanöt évvel ezelőtt cserbenhagyták a magyarokat

2021. október 23. 12:16

Senki nem jött segíteni, írta a külügyminiszter.

2021. október 23. 12:16
null

Hatvanöt évvel ezelőtt „hiába harsogta a sajtószabadság ikonja, a Szabad Európa Rádió a magyar médiatörténet talán legsúlyosabb fake newsát, hogy mindjárt itt a segítség, ma már tudjuk a fájdalmas igazságot: senki nem jött segíteni, cserben hagytak minket” – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebookon. Szijjártó Péter az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójára emlékező bejegyzésében hangsúlyozta, a magyarok hősként szálltak szembe a kommunista diktatúra elképesztő túlerejével, a küzdelem tétje pedig a szabadság volt.    

„Szégyen a cserbenhagyókon”

„Mi, magyarok akkor is a szabad világhoz akartunk tartozni”, amely ugyanakkor „cserben hagyott minket”, így elvesztettük a szabadságharcot, s vele együtt elvesztettük a következő több mint három évtized szabadságát – fejtette ki. Kiemelte,

azokat, akik hősi halált haltak, azokat, akiket örök életükre megnyomorítottak, azokat, akik menekülni kényszerültek és azokat is, akik nem térhettek haza”.    

„Sok olyan nemzeti hős is erre a sorsra jutott, aki sportolóként szerzett dicsőséget és örömet a nemzetnek a nehéz és szomorú években” – emlékeztetett Szijjártó Péter. Olimpiai, világ- és Európa-bajnokok húztak szerelést távoli tájakon, folytatta, de akárhol versenyeztek is, büszkék maradtak magyarságukra. „Góljaik, győzelmeik pillanatnyi felüdülést és reményt adtak az itthoniaknak. Már amennyiben persze tudomást szerezhettek róla” – írta a miniszter, aki bejegyzését úgy zárta, „Tisztelet a hősöknek, szégyen a cserbenhagyókon, éljen a szabad Magyarország!”.

(MTI)

Kép forrása: Nemzeti Sport

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pierre
2021. október 23. 15:39
mai hír: "Magyarország nem ítélte el Kína ujgurok elleni jogsértéseit. A Nicolas De Riviére francia ENSZ-nagykövet által felolvasott dokumentum a többi között általános és szisztematikus emberi jogsértésekről, kínzásokról, kényszersterilizációkról, szexuális erőszakróltett említést. A nyilatkozat elfogadói felszólították a pekingi vezetést, hogy tegye lehetővé ENSZ-megfigyelők akadálytalan bejutását az érintett kínai régióba. Az állásfoglalást 43 ország – köztük Németország, az Egyesült Államok, Kanada és Japán – támogatta az ENSZ-közgyűlés egyik emberi jogi bizottságában. Az MTI nem tartotta fontosnak megemlíteni, hogy Magyarország ezúttal sem írta alá a Kínát elítélő dokumentumot."
Robur
2021. október 23. 13:49
Ki a faszt érdekel a Szabad Európa? Mondta bármelyik nagyhatalom, hogy jön segíteni?
McFocker
2021. október 23. 13:18
Ezt a kibaszott áldozati szerepet igazán abbahagyhatnátok már. Pont ezért tart itt az ország, mert a múlton picsog mindenki, ahelyett, hogy egy élhető országot építenétek, ami ugye nem célja a Fidesznek.
neociprióta
2021. október 23. 13:03
cserbenhagytak bennünket ez igaz.......de mit kezd a turulkakasfejü ifjutitán azokkal, akiknél időnként futóedzést tart a helyi rakparton????azok bezzeg nem hagyták cserben a magyarokat, sőt ,...mitöbb internacionalista segitséget nyujtottak teljes mélységében a dolognak...LOL
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!