Újabb szállítmánnyal segíti Magyarország a román egészségügyet

2021. október 28. 08:10

Románia 20 kórházába – alapvetően Erdélybe – 40 lélegeztetőgépet, 1650 úgynevezett non-invazív lélegeztetéshez szükséges maszkot, valamint 3000 doboz favipiravir gyógyszert szállít Magyarország annak érdekében, hogy hozzá tudjon járulni a romániai járványkezelés sikerességéhez – mondta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön.

2021. október 28. 08:10
null

Szijjártó Péter hangsúlyozta: ne felejtsük el, a járvány nem ismer határokat és a szomszédos országok járványkezelésének sikeressége nagy mértékben hozzájárul Magyarország járványkezelésének sikerességéhez is. A negyedik járványhullám tombol Európában és világossá vált, hogy azok az országok, ahol az átoltottsági szint alacsony, könnyen bajban kerülhetnek. Vannak így szomszédos országok is, többek között Románia is alacsony átoltottsági szinttel érkezett meg a negyedik hullám időszakába – fogalmazott.    

Romániában nagyon sokan vannak korházban és szorulnak intenzív kezelésre, sok kórház nem bírja a terhelést, folyamatos az egyeztetés a magyar és a román kormány vezetői között, akik között magyarok is vannak – Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes és Cseke Attila egészségügyi miniszter –, akik folyamatosan jelzik, hogy milyen segítségre van szükségük és a magyar kormány próbál segíteni a maga eszközeivel és lehetőségeivel.

(MTI)

Fotó: Szijjártó Péter, Facebook

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ati Papa
2021. október 29. 11:39
Kell az emberbaráti segítség az igazán szeretett testvéri Romániának is. Nem sokat hallani a Román kovidos betegek importjáról, de talán észhez tértek és maradt a bevált szlogen, hogy a segítséget kell odavinni ahol baj van és nem a bajt idehozni.
flesh ripper
2021. október 29. 09:35
X ország 3 csomag pelenkával, egy ventilátorral és 5 doboz aszpirinnal segítette a járványkáoszba süllyedt Rommániát... X ország rajta van a román kormány hálálkodó listáján, ahol az adományozó országokat sorolják. Az adományozás mértékét és a segítséget tekintve, Magyarország helye az első ötben lenne..., de sehol sincs! A legnagyobb román sovénlibbancs-européer lap, az Adevarul, egyetlen szóval sem említi a magyar segítséget, stb. Román barátaink még a bajban is inkább gyűlölködők, mintsem hálásak...
Salamander
2021. október 28. 22:22
"Újabb szállítmánnyal segíti Magyarország a román egészségügyet" Ennek jobban örülnék: :))) Újabb "rozsdás zaporozsec" szállítmánnyal segíti Magyarország a román egészségügyet... :)))
Magyarok Pásztora
2021. október 28. 14:51
A deveselui usákok nem segítenek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!