Toroczkai László: Az Elkxrtuk történelemhamisítás

2021. október 23. 14:44

A Mi Hazánk elnöke szerint elintézik őket annyival, hogy néhány tucat f*sz, aki forradalmárt akart játszani.

2021. október 23. 14:44
null

Egyre többen nézik meg a csütörtökön bemutatott Elkxrtuk című filmet, írja az Index, és aki látta, nem megy el szó nélkül mellette. Hozzátették: Toroczkai László is az őszödi beszéd kiszivárgása után, 2006 szeptemberében több száz tüntetőt vezetett át a Kossuth térről a Szabadság térre, az MTV-székházhoz, hogy beolvastassa a követeléseket. Az épületbe nem engedték be őket, ezt követően pedig elkezdődött a székház ostroma, teszik hozzá.

Fidesz-propaganda?

A politikus és újságíró szerint a film a 2006-os Fidesz-propaganda, és nem érti, miért vágták ki belőle az ostromot, azt, hogy miből született az ostrom, vagy azt, amikor Varga Balázzsal vitték a petíciót. Toroczkai László nehezményezte, hogy azt a több ezer magyar hazafit, aki velük együtt tüntetett az akkori kormány ellen, elintézik annyival, hogy néhány tucat f*sz, aki forradalmárt akart játszani – mondja a Mi Hazánk társalapítója, hozzátéve, az is kimaradt, hogy

a Fidesz gyáván elmenekült, és otthagyta az embereket az utcán.

Hangsúlyozták: Toroczkai László Sziva Balázzsal, Varga Balázzsal és az akkor a helyszínről tudósító Kisberk Szabolccsal nézte meg az alkotást. Sziva Balázs szerint a tévéostromot elbagatellizálták, a valósághoz kevés köze van, és csak arról van szó, hogy a Fidesz-narratívára készítettek egy filmet rettentő sok pénzből, míg Novák Előd arról beszélt, hogy Orbán Viktorék magukra hagyták a híveket, és százmillió forintos páncélautóval menekültek el az Astoriáról, írja az Index.

Kép forrása: Youtube-videó

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nyugati Ádám
2021. október 25. 14:59
Mivel mind a két helyszínen (Parlament, Szabadságtér; Erzsébet híd, Astoria) jelen voltam és az összes, eddig itt megjelent pro és kontra kommentet elolvastam úgy látom, hogy a komcsi konspiráció és maszatolás kiválóan működött akkor is, és működik ma is. A radikalizmus mind két szélsőség jellemzője, így az ilyen szervezetek ideális médiumok, majd bűnbakok minden sunyi politikai játszmában. Ebben a műfajban a változást az internet elterjedése jelentette. A befolyásolás és agymosás olyan hatékonnyá vált, hogy egy-két szófordulattal bárkit szélsőséges, rasszista, ilyen-olyan fóbiás, fasiszta, náci, jelzőkkel lehet illetni, sőt egy feltételes móddal, vagy nem azonosítható egyénre vagy közösségre való hivatkozással köztörvényes bűnözőként jellemezni.
Gèbi
2021. október 25. 08:03
Mesélj még kicsim, de előbb menj vissza és mosogass el.
bagira
2021. október 25. 01:08
Ezt még nem tisztáztad ? Mi az igazság ? https://civilhetes.net/toroczkai-egy-rendorsegi-autobol-vezenyelte-le-a-2006-os-mtv-szekhaz-ostromot
masikhozzaszolo
2021. október 24. 11:29
Elnézte. Megmondta Kálomista, ez nem dokumentumfilm. Ez játékfilm. Minden holliwody kellékkel. Lásd pl, ami kötelező kellék, egy amerikai filmben, anélkül nem gyártható le, hogy menet közben bögrével, pohárral kell szaladgálni. És főzök egy teát. És nem lesz hosszú a snitt, ha nem gyújtok rá lassan egy cigire. Amikor elaludt a forgatókönyvíró, és nincs mit csinálni. Ezek mind benne vannak. kellenek. Különben nem lehetne Art. Szerintem meg nem, de ez csak az én véleményem, hogy ilyenkor, hopp elfogyott a mondanivaló, amit képben meg tudnának jeleníteni. Meg a kameralóbálás. Mindegy, nekem tetszett. Passz. Amit kell, megmutatta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!