Ungváry Rudolf: Jobb, ha a baloldaliak tudják, Magyarországon nincsenek többségben

2021. október 12. 07:40

A publicista úgy véli, a szélsőjobboldali demagógiának a tájékozatlanok körében iszonyú sikere van. Szerinte biztos, hogy Magyarországon a tájékozatlanok többen vannak, mint a baloldaliak.

2021. október 12. 07:40
null

„Nem csak a baloldal áll Orbánnal, vele a szélsőjobboldallal szemben, hanem a demokrata jobboldaliak is. Az alapvető kérdés, hogy kinek van nagyobb esélye Orbánnal szemben. Egy baloldali vagy egy jobboldali jelöltnek?” – teszi fel a kérdést Ungváry Rudolf a 444-en megjelent vendégjegyzetében. 

Az előválasztás „igazi tétjéről”

A publicista úgy véli, a második világháború megmutatta, hogy

a szélsőjobboldalt, a nemzetiszocializmust/fasizmust csak a bal- és jobboldali erők összefogásával lehet legyőzni,

és bizony még a szélsőbaloldallal (a bolsevista Szovjettel) is össze kellett tudni fogni – átmenetileg. „A jobboldali Churchill okos ember volt” – teszi hozzá a szerző. 

„Sok baloldali nem látszik érteni az előválasztás igazi tétjét. Ez nem arról szól, hogy az ellenzék győzelme esetén kié lesz a politikai hatalom” – szögezi le a publicista. Bod Péter Ákoshoz hasonlóan Ungváry Rudolf úgy gondolja: „Ez a kérdés ugyanis gyakorlatilag már az előválasztás első fordulójával eldőlt: nem a győztes miniszterelnöké, hanem azé a párté, amelyik majd a legnagyobb frakciót adja. Ha Márki-Zay győz Orbánnal szemben, akkor a legnagyobb frakciót egyrészt a DK és vele a baloldaliak, másrészt a Jobbik alkotják. Magyarán

a frakció és párt nélküli Márki-Zay nem fog tudni kormányozni a DK és a baloldaliak nélkül.

Az utóbbiak fogják tehát meghatározni a kormány politikáját, nem pedig a frakció nélküli Márki-Zay. Ezért gyakorlati értelme sincs ennek az egész Márki-Zay ellenességnek”.

A cikkíró szerint a mostani „előnytelen és torz” választási rendszerben az ellenzék csak akkor nyerhet, ha tömegesen vonz be jobboldali szavazókat is.

Orbán és csatlósai minden választási csalást, ami csak lehetséges lesz, be fog vetni,

hiszen konkrétan saját és családjuk egzisztenciája, sőt szabadsága lehet a tét” – hangoztatja Ungváry.

„Mintha Dobrevet cserbenhagyná az esze”

A publicista szerint a jobboldali szavazók megszólítása viszont nem fog menni baloldali jelölttel. „Dobrev Klára felkészült és okos politikus. Most azonban mintha az esze cserben hagyná” – olvasható a jegyzetben. „A DK törzsszavazóinak ez nyilván érzelmi kérdés. És eszüket ők is zsebre téve, majd le fognak szavazni a fideszes trollokkal karöltve Dobrev Klárára.

Lelkük rajta, ha a Fidesz hasznos idiótáiként épp ők akadályozzák meg Dobrev Klára politikai hatalomra jutását.

És 2026-ban már nem biztos, hogy lesznek érdemben választások” – zárja cikkét Ungváry.

A szerző 2010 novemberében az alkotmányosság védelmében tüntetett Budapesten, Nagy Imre szobra mellett. A Gyurcsány Ferenc nevével fémjelzett demonstráción fel is szólalt, nem is akárhogyan: „A kurva anyját annak, aki megkérdőjelezi a magyarságomat”.

, nem is akárhogyan: 

Fotó: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fila2020
2021. október 12. 13:42
Ma Magyarországon, és az angolszász világban is a bolsevizmus a reális veszély, amely neoliberális, zöld köntösbe bújt, és élhetetlen, ember ellenes világot teremt maga körül.
Göby
2021. október 12. 13:09
Ezeket az "összefogásokat" hívják árulásnak ... Mert aki a jobb oldalra voksol, az nem akarja a baloldali eszmét/erkölcsöt/nézetet ... ezzel szembe köpik a szavazójukat ... Mint Izraelbe ... A zsidó összebútorozik a muszlimmal ... Senki nem akarja úgy eltüntetni a másikat, mint ők, erre egymást ölelgetik ... Ez a hányinger!
XTRO
2021. október 12. 12:59
Ez aztán jól látja mi történik, a nácik meg a kommunisták összeburultak de ez tök rendben van mert így lehet legyőzni a szélsőjobb fideszt . Hová lehet még süllyedni ?
szajpalca
2021. október 12. 11:04
Szép szimpatikus gyűlölködő idős ember lett Rudolf bátyám.Kár Önért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!