Kocsis Máté: Óvodásoknak sem a szexualitás természetes, sem az alternatív formái nem valók!

2021. december 05. 10:37

A frakcióvezető hozzátette, hogy a törvény a gyerekekről szól, a felnőttekre nem vonatkozik.

2021. december 05. 10:37
null

A népszavazás a legerősebb eszköz a gyermekvédelmi intézkedésekkel kapcsolatos nyomásgyakorlási kísérletek ellen – közölte a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Kocsis Máté azt mondta: Brüsszel kötelezettségszegési eljárással akarja eltöröltetni a gyermekvédelmi intézkedéseket.

Nem nehéz észrevenni az összefüggést, – folytatta – hogy a baloldal miniszterelnökjelöltje Brüsszelből hazaérkezve ugyancsak bejelentette, hogy el fogja törölni a vonatkozó törvényeket.

Hozzátette: nagy csalódás, hogy az Európai Unió háttérbe szorítja a gyermekvédelmi jogokat az „erőszakos LMBTQ-propaganda miatt”, amely a gyermekeket vette célba azzal, hogy minden felületen hirdeti, van lehetőség nemváltásra és a gyermekek életkorának nem megfelelő tartalmakat tesz közzé.

Ismertette: a népszavazás kérdései arról szólnak, hogy a szülő hozzájárulása nélkül tartsanak-e szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat, népszerűsíthetnek-e nemátalakító műtéteket, korlátozás nélkül be lehet-e mutatni a gyermekek fejlődését befolyásoló és a nem megváltoztatását bemutató tartalmakat a médiában.

A szülőnek kizárólagos joga van a gyermek nevelését illetően, vagyis csak a szülő dönthet arról, hogy szeretné-e gyermekével megismertetni ezeket

– hangsúlyozta a frakcióvezető.

Kocsis Máté beszélt arról is: Magyarországon ugyan még nem volt például olyan, hogy óvodásokat nemátalakító műtétnek akartak volna alávetni a szülők beleegyezése nélkül, de Belgiumban például már 14 éves kortól szülői beleegyezés nélkül lehet ilyet csinálni és az Egyesült Államoktól a nyugat-európai országokig egyre elterjedtebb, hogy óvodákban és iskolákban érzékenyítő előadásokat tartanak.

A törvény és a népszavazás célja, hogy Magyarországon a továbbiakban se legyenek ilyen esetek, mert a kormánypártok szerint óvodásoknak sem a szexualitás természetes, sem az alternatív formái nem valók – mondta, hozzátéve: a törvény a gyerekekről szól, a felnőttekre nem vonatkozik.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jánosbácsi
2021. december 05. 19:01
Máté téged mikor rontottak meg?
Pierre
2021. december 05. 16:40
"Mandiner, Pesti Srácok, Origo, Magyar Nemzet, Vasárnap.hu: minden helyreigazítási pert jogerősen megnyert a hamis hírekkel szemben a Hintalovon Alapítvány. Nem terjesztettünk „LMBTQ-propagandát” óvodákban, nem terjeszkedünk vidéki iskolákban. Nem óvodásokkal, hanem felnőtt, gyermekvédelmi szakemberekkel dolgoztunk együtt Óbudán. Az Óbudai Önkormányzattal való együttműködésünk nem egy bújtatott "propaganda" -bármit is jelentsen ez- hanem egy kiemelten fontos szakmai program, amivel a gyerekvédelmi rendszer működését segítjük. Az Óbudai Önkormányzattal való együttműködés egy konkrét óvodai bántalmazási ügy kapcsán indult el, annak érdekében, hogy meg tudjuk előzni a hasonló eseteket. Nagyon szomorú, hogy ennek a posztnak meg kellett születnie, szomorú, hogy magyarázkodnunk kell hamis hírek terjesztése és a sorozatos félretájékoztatás miatt. Voltak, akik felálltak mellőlünk mert hittek annak, amit az újságban olvasnak. Rengeteg munkánkba került, hogy végigvigyük ezeket az ügyeket, ami más, fontosabb dolgoktól vette el az energiát és az időt. Nagyon sok cikk, interjú készült erről a témáról, sok alaptalan félelmet és indulatot korbácsolt fel. Helyette beszélhettünk volna arról is, amit valójában csináltunk Óbudán: mit tehetünk közösen a jobban működő gyerekvédelemért." https://hintalovon.hu/2021/12/03/mandiner-pesti-sracok-origo-magyar-nemzet-vasarnap-hu-minden-helyreigazitasi-pert-jogerosen-megnyert-a-hamis-hirekkel-szemben-a-hintalovon-alapitvany/
Salamander
2021. december 05. 16:12
A gyerekeknek 6-18 éves korukig a köznevelési rendszerben a tudományok, a művészetek és a filozófia magas szintű kérdéseit kellene körbejárniuk, hogy az alapműveltségük meglegyen. Lehet picsogni hogy az lenne jó ha esetleg Jókai, Arany, Kant, Hegel, Descartes vagy Leibniz esetleg Leonardo, Michelangelo, netán Shakespeare, Murillo helyett inkább a zLMBTQvzxy+p kérdéseit tanulnák meg átfogóan a gyerekek, s két kannabis-szívás között pedig a herointúladagolás veszélyeiról kapnának autentikus bemutatót. Én nem támogatom ezt az utat és szülőként mindent meg fogok tenni, hogy a deviáns és beteg gondolatok ne kaphassanak létjogosultságot az iskolákban. FÉRGES LELKŰEK! EL A KEZEKKEL A GYERMEKEINTŐL!
Rocktoberi
2021. december 05. 15:48
Minden gyerekek körül sürgölődő LMBTQ zakkantat le kell tartóztatni pedofíliáért. Nem csodálkoznék ha kinyírnának egy ilyen pedofil rohadékot hamarosan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!