A kormány minden megyei jogú várost be akar kötni a gyorsforgalmi úthálózatba

2021. december 21. 12:05

Mosóczi László szerint a kormány kiemelt szakpolitikai törekvése minden megyei jogú város bekötése a gyorsforgalmi úthálózatba.

2021. december 21. 12:05
null

A kormány korábban sosem látott nagyságrendű fejlesztéseket hajt végre a magyar közúthálózaton – jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára kedden Veszprémben, a 8-as főút Litér és Veszprém közti, kétszer kétsávosra bővített szakaszának átadásán.

Mosóczi László hangsúlyozta: a kormány kiemelt szakpolitikai törekvése minden megyei jogú város bekötése a gyorsforgalmi úthálózatba.

A 2010 óta átadott beruházásoknak köszönhetően vált kétszer kétsávos úton megközelíthetővé Eger, Salgótarján, Sopron, Szolnok és Szombathely mellett Veszprém is

– tette hozzá. Megjegyezte: a városok gyors, kényelmes és biztonságos elérése mellett fontos igény az is, hogy a települések belterületei a lehető legnagyobb mértékben mentesüljenek az átmenő forgalom alól, csökkentve a zajterhelést, a légszennyezést és a baleseti kockázatokat.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Varga György

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. december 22. 12:40
RENDBEN!!!!!!!!!!!!! DE AZ ALSÓBBRENDŰ UTAK ÁLLAPOTA BORZALMAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A VIDÉK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cserna János
2021. december 22. 02:57
Jó törekvés, ha a kormány minden megyeszékhelyet be akar kötni a gyorsforgalmi úthálózatba. Lehet ezerrel csinálni!!! Pl Békéscsabát is sűrgősen be kellene vonni! Az egyébként is leszakadt megyének igen jó tudna tenni.
cousin333
2021. december 21. 23:27
a 8-as főút Litér és Veszprém közti, kétszer kétsávosra bővített szakaszának átadásán Ez a szakasz már régóta 2x2 sávos :) Most inkább az elkerülő szakaszra gyúrtak rá, és alapértelmezetten arra vezetik a négy sávot. Plusz kész van az almádi csatlakozás és épül a füredi elágazó. Már csak a tapolcai út és a márkói út közötti szakaszt kell négysávúsítani.
Láncfűrészes Attasé
2021. december 21. 14:27
Szuper. Akkor most épp itt az ideje, hogy a körvasút-projektbe nyomják a pénzt, ami legalább annyira érdeke a nagyvárosoknak és főleg az agglomerációs városoknak, településeknek is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!