Puma-szerű nagymacskát láttak az utcán Kiskunhalason

2021. december 11. 17:44

Pumához hasonló, fekete színű nagymacskát rögzített mozgás közben egy kamera egy Kiskunhalas határában zajló építkezés közelében.

2021. december 11. 17:44
null

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján azt írta, egy lakossági bejelentés után szakértők bevonásával megkezdték a felvétel valódiságának és az állat fajtájának vizsgálatát. Arra kérik a kiskunhalasiakat és a város térségében élőket, hogy ha további információval rendelkeznek az állatról vagy látták, hívják a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot a 06-76/513-356-os számon, vagy a 107-es, illetve 112-es központi segélyhívószámok valamelyikét.    

Fülöp Róbert polgármester a közösségi oldalán azt írta, a felvétel – amelynek dátuma december 8-ai – a Szegedi út környékén készült, és „az ügyben a Szegedi Vadaspark munkatársai szakmai segítséget nyújtanak”.    

November végén egy szintén a macskafélék családjába tartozó szervált fogtak be a Bükkben. Az a trópusi állat, amely nagy valószínűséggel korábban házikedvenc volt, nem sokkal később – a Fővárosi Állat- és Növénykert tájékoztatása szerint koronavírus-fertőzés miatt – elpusztult.

Az állatról készült felvételt az alábbiakban tekintheti meg:

(MTI)

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: ARTUR WIDAK / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Augustus1
2021. december 13. 08:45
Akkor tisztázzuk: egyszerű (de értelemszerűen nem mezei) házimacska. Van, ahol még a cirmos farka is kivehető.
zsuuuzsaaa
2021. december 12. 22:19
Na tessék, így vonuljanak nyugodtan az éj leple alatt az illegális határátlépők, hogy itten kérem szépen szabadon járnak-kelnek mindenféle csúcsragadozók :/
TIBUKa48
2021. december 12. 19:58
Chip, vanbenne ? A Serválban volt.De azóta nagy a "csend". Minek ide hatóság ? Mindenki aztcsinál amit akar.........!!!
kaltran
2021. december 12. 18:57
nem véletlen fegyőr volt az talpig fegyőrfeketében?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!