Elemző: Azt hazudták pénteken, hogy meg lehet tartani április 3-án a baloldali népszavazást

2022. január 21. 10:11

Deák Dániel kifejtette a pontos menetrendjét a népszavazás kiírásának.

2022. január 21. 10:11
null

Továbbra is a valósággal szemben – kezdte meg a posztját Deák Dániel. Elmondta, hogy „azt hazudták ma, hogy meg lehet tartani április 3-án a baloldali népszavazást, erre azonban valójában már nincsen lehetőség”.

Miért futottak ki az időből?

Az elemző kifejtette, hogy a Nemzeti Választási Irodának 60 napja van az aláírások ellenőrzésére. „A hitelesítést pedig meg lehet támadni, aminek a jogorvoslati határideje további 10 nap” – tette hozzá. „Az Országgyűlésnek ezt követően 30 napja van arra, hogy elrendelje a népszavazást, ezután pedig a köztársasági elnöknek 15 napja van a népszavazás időpontjának kitűzésére, ezen időpont pedig a kitűzéstől számított 50 nap előtt nem lehet. Ráadásul a népszavazást még az Alkotmánybíróságon is meg lehet támadni.”

– jelentette ki. „Ez azt jelenti, hogy semmi sem lesz a baloldal népszavazásából, hiszen a választással egyidőben már nem lehet megtartani, egyszerűen kifutottak az időből” – fejezte be a gondolatmenetét Deák.

Nyitókép: Deák Dániel Facebook-oldala

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2022. január 21. 16:15
Azt nem értem miből gondolják hogy megnyernék ezt a szavazást amikor kínkeservesen hozták össze a 235.000 alairást is. Mi 3 millióan a kormány mellett vagyunk .. Ebben is.. Szánalmas ez a görcsöles is
sasszem
2022. január 21. 12:22
Hazudtunk, hazudunk, hazudni fogunk! BALOLDALI KAMPÁNY ÜZENET! Ínhüvelygyulladása van a sok hamisított aláírás produkálása miatt, ennek a bohócoknak.
rókabácsi
2022. január 21. 12:11
na ez az igazi parasztvakítás! ostoba duma4 mondta mzp! de erre igaz igazán! hát a fidesz ötödik kérdését is meghekkelték! hát gondolják ezek a maflák!, hogy az övökét nem fogják? ennyire ostoba társaság!
Vakfolt
2022. január 21. 12:04
"Az elemző kifejtette, hogy a Nemzeti Választási Irodának 60 napja van az aláírások ellenőrzésére. „A hitelesítést pedig meg lehet támadni, aminek a jogorvoslati határideje további 10 nap” – tette hozzá. „Az Országgyűlésnek ezt követően 30 napja van arra, hogy elrendelje a népszavazást, ezután pedig a köztársasági elnöknek 15 napja van a népszavazás időpontjának kitűzésére, ezen időpont pedig a kitűzéstől számított 50 nap előtt nem lehet. Ráadásul a népszavazást még az Alkotmánybíróságon is meg lehet támadni.”" Nézzünk egy Happy path-ot: Nemzeti Választási Iroda 7 nap alatt végez az aláírások ellenőrzésével Nem támadja meg senki. Az ogy 1 nap alatt elrendeli a népszavazást a köztársasági elnök másnap kitűzi az időpontot min 50 nappal későbbre munkanap-hétvége miatt becsúszhat mondjuk egy hét.. 65 nap alatt ki lehetne írni, soványdisznó vágtában. Ha csak a megtámadás 10 nap időkitűzés 15 nap, +50 nap kiírás napokat nézzük, az 75, tehát teljesen jogosan, a hivatali utat betartva, ez simán elment a víz alá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!