Budapesten fogtak el egy német férfit, akit kokainkereskedelemmel gyanúsítanak

2022. január 27. 08:39

A férfit szerda délután egy Múzeum körúti lakóépületben fogták el; kiadatásáról később döntenek a magyar hatóságok.

2022. január 27. 08:39
null

Budapesten fogtak el egy német férfit, akit a német hatóságok azzal gyanúsítanak, hogy annak a bűnszervezetnek volt a tagja, amely tonnaszámra hozott kokaint Dél-Amerikából Németországba” – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy a férfit szerda délután egy Múzeum körúti lakóépületben fogták el; kiadatásáról később döntenek a magyar hatóságok. Az ügyről azt közölték, hogy a bűnszervezet, amelynek feltehetően a férfi is tagja volt, a kokaint konténereket szállító hajókon csempészte be Németország területére. A férfit összefüggésbe hozták Európa egyik legnagyobb drogfogásával is: a német rendőrség 2021. február 12-én 16 tonna kokaint foglalt le a hamburgi kikötőben.    

A német rendőrök ENFAST-hálózaton (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) keresztül azután keresték meg a Nemzeti Nyomozó Irodát, illetve annak szakegységét az Életvédelmi és Célkörözési Főosztályt, hogy megtudták, a férfi Magyarországon bujkálhat. „Tekintettel arra, hogy a férfit különösen veszélyes és fegyveres személyként tartják számon a német rendőrök, elfogásához a nyomozók a Terrorelhárítási Központ segítségét kérték” – áll a közleményben.”

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Aduana Brasil

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2022. január 27. 19:39
Joszip Tot vagy Kaya Ibrahim volt német? Dietmar Clodo nem lehet mert börtönben van. Jah, vagyis dehogy!
csulak
2022. január 27. 15:00
nyilvanosan felakasztani !
MayorAnna
2022. január 27. 10:30
A hír hiányos: - a férfi német, vagy német állampolgár? Amennyiben ez tisztázatlan, úgy a hír nem egyértelmű - ezért a benne szereplő nemzeti hovatartozás értelmezhetetlen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!