Szerdán vesznek végső búcsút Gulyás János filmrendezőtől a Farkasréti temetőben

2022. január 03. 11:07

Gulyás Jánost a Magyar Művészeti Akadémia és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is saját halottjának tekinti.

2022. január 03. 11:07
null

Szerdán délután két órától, katolikus szertatás szerint vesznek végső búcsút Gulyás János Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendezőtől, operatőrtől, érdemes művésztől, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagjától Budapesten, a Farkasréti temetőben – tájékoztatta az MMA hétfőn az MTI-t.  

A filmrendezőt hetvenöt éves korában december 11-én érte a halál. Gulyás Jánost az MMA és az Emberi Erőforráok Minisztériuma is saját halottjának tekinti – közölte az MMA.

Gulyás János 1946-ban született Budapesten, a filmrendező a magyar dokumentumfilm meghatározó alakja volt. A hatvanas évektől radikálisan megújuló műfajban számos jelentős alkotása tanította önismeretre, árnyalt gondolkodásra, bátor szembenézésre és megalkuvás nélküli számvetésre a nézőket. 

(MTI)

Fotó: MTI/Cseke Csilla

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ousiv
2022. január 03. 13:17
ő a Gulyás Gergely faterja volt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!