Elnézést kért a rendőrség a Kutyapárttól, amiért jogszerűtlenül akadályozták aláírásgyűjtésüket

2022. január 06. 18:00

A párt szerint „teljesen korrekt” a rendőrség gesztusa.

2022. január 06. 18:00
null

Helyt adott a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) kifogásának a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) keddi határozatában, és közölte, a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság jogsértő módon járt el, amikor a Fudan Egyetem ügyében szervezett aláírásgyűjtés befejezésére utasították a kétfarkús „passzivistákat”.

2021. december 29-én a kétfarkúsok aláírást gyűjtöttek a város Kazinczy és Határ útjainak sarkán, amikor két rendőr megjelent kora délután. Kérték a közterület-használati engedélyeket, amikkel a gyűjtők nem rendelkeztek. Miközben összepakoltak, jelezték a rendőröknek (akik parancsnoka is a helyszínre sietett), hogy tudtukkal nem kell engedély aláírásgyűjtéshez. A parancsnok ezt másképp látta, szerinte tettüket a gyülekezési törvény szabályozza, előre be kellett volna jelenteniük a pultozást.

Az NVB határozata szerint a rendőrség rosszul hivatkozott a jogszabályokra, „jogi tájékoztatása szakszerűtlen volt”, tévesen állították, hogy a standolás a gyülekezési törvény hatálya alá tartozik. A rendőrkapitányság parancsnoka maga is megállapította, hogy az intézkedés jogszerűtlen volt, így a kapitányságnak „a további jogsértéstől való eltiltása okafogyottá vált”. A parancsnok ezek mellett elnézést is kért az MKKP társelnökétől és a „passzivistáktól”.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2022. január 09. 07:29
A Kutyapárttól nem elnézést kéne kérni,hanem az elmebajt nem kéne beengedni a hivatalos politikába. Egyébként a Fudan egyetemmel csak előrébb lennénk,de hát a szerencsétlen barmok mindig hátrafelé mennének.
marica61
2022. január 08. 15:58
na ezt a rendörség álltal tanusitott gesztust kellene megtanulnia az aljas,hazug moslék koalicio tagjainak és támogatoinak. megszeretném egyben jelezni, hogy a magyar baloldali szimpatizánsok világbajnokok mivel a világon nincs még egy olyan nemzet akik a saját jolétüket is feláldozzák/életszinvonal jelentös csökkenését és a békét/csak azért mert nem a saját életük alapján értékelnek hanem a baloldali médiák alapján
Bazooka454
2022. január 07. 07:26
Puha diktatúrában ez csak annyiban változik hogy ugyan a rendőro bocsánatkérés megvolt, de az akadályozással a rendőröket kivezénylő elérte célját kutyáját ott nem gyüjthetett. A bocsánatkérés ezen a tényen nem változtat.
Teréz A Piréz
2022. január 06. 19:51
Tipikus eljárás ez diktatúrákban, hogy a rendőrség elnézést kér az ellenzéki tevékenység jogszerűtlen akadályozásáért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!