Karácsony kivéreztetésről beszél, mégis milliókat osztott szét a cégvezetők között prémiumként

2022. február 09. 09:01

A Városháza-ügyben szerepet játszó Barts Balázs például 5,2 millió forintot kapott.

2022. február 09. 09:01
null

Milliókat osztottak szét Karácsonyék a fővárosi cégvezetők között tavaly – írta meg a Mediaworks Hírcentrum. Miközben Karácsony Gergely főpolgármester folyamatosan Budapest kivéreztetéséről,

válságos anyagi helyzetről beszél, többmilliós összegeket osztottak ki tavaly a fővárosi önkormányzat cégvezetőinek,

köztük a városháza tervezett eladásáról üzletemberekkel tárgyaló Barts Balázsnak is – írta a Hírcentrum a közérdekű adatigénylésre érkezett válaszra hivatkozva.

A Főpolgármesteri Hivatal hivatalos tájékoztatása szerint a vagyonkezelő cég vezetője 5 millió 220 ezer forint prémiumot kapott a múlt évben – emelték ki. Kifejtették továbbá, hogy ez azért is érdekes, mert Barts Balázs két hónappal ezelőtt írásbeli fegyelmit kapott Karácsony Gergely főpolgármestertől, miután kiderült, hogy a vagyonkezelő vezetője korábban üzletemberekkel tárgyalt a Városháza épületének lehetséges eladásáról.

Miközben tehát a vagyonkezelő vezetője elkövette azt, amiért később fegyelmit kapott, több mint 5 millió forint prémiummal honorálták a tevékenységét.

 – világítanak rá az ellentmondásra.

Barts mellett Mártha Imre is kapott prémiumot

Barts Balázshoz hasonlóan tetemes összeget vehetett fel Mártha Imre, a fővárosi közműcégek luxusban élő csúcsvezetője is – írta meg a portál. Mártha is 5,2 millió forintot kapott prémium címszóval. Hozzátették, hogy 

az 5,2 millió forint Mártha Imrének persze csak aprópénz, [...] rejtélyes módon megszerzett, milliárdos vagyonnal rendelkezik.

(Mediaworks Hírcentrum)

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NETUDKI
2022. február 09. 11:02
Ezért tömörítik nagyvárosokba az embereket ........... Szarnak - kárnak nincs gazdája . Így jár , aki nem érvényesíti alkotmányos jogait . Olyan virágot szagolsz , amilyet szakitasz ........ A sok " hozzáértő " hogyan gyalázta Tarlóst ..... Ilyen lett a vége ....... Ez a szopás nem a három műszak .
edieTHEGREATeagle
2022. február 09. 10:37
"A Városháza eladásában szerepet játszó"?! Na, elmész a picsába, mandiner. Azért hazudozásnak is van határa.
rókabácsi
2022. február 09. 10:31
remélem, hogy annak a sok megtévestet de a töségében baromnak is elveszi a pénzét, és szétossza maguk közt!
B_kanya
2022. február 09. 10:16
https://mandiner.hu/cikk/20210828_vilaggazdasag_egy_forint_iparuzesi_adot_se_veszitett_a_fovaros "az idénre tervezett befizetések nem csökkentek, a büdzsé mégsem ússza meg az újratervezést. A mikro, kis és közepes vállalkozásoknak (kkv) automatikusan járó iparűzésiadó-felezés ellenére is tartani tudja a főváros az idénre tervezett 139 milliárdos iparűzésiadó-bevételét – erről Kiss Ambrus beszélt egy mai sajtó-háttérbeszélgetésen. A"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!