NATO-hadgyakorlat folyik Magyarország felett

2022. február 03. 17:40

Somogy megye felett robajló zaj hallatszik.

2022. február 03. 17:40
null

A helyi lakosságtól kapott tájékoztatás szerint sokan hallották az elmúlt napokban, ahogy repülőgépek zúgtak el a hét több napján is a dél-balatoni megye fölött – írja a Sonline Somogy Megyei Hírportál.

Az újság szerkesztősége a Flightradarral beazonosították, hogy

egy FAF4099-es lajstromszámú repülőgép köröz Somogy megye fölött.

Az azonosító a francia hadsereg Boeing WC135-ös gépéhez tartozik. A megyéből többen F18-as vadászgépeket is láttak a légtérben. Mivel jelenleg három európai ország – a finn, a spanyol és a svájci hadsereg – rendelkezik F18-asokkal, valószínűsíthetően NATO-hadgyakorlat történik a magyar légtérben.

Nyitókép: Boeing WC–135 típusú repülőgép. Fotó: Wikipédia

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pragmatika
2022. február 05. 12:59
"Haditengerészet (US Navy) állományába tartozó CVN75 USS Harry S. Truman repülőgép-hordozó fedélzetéről szállnak fel és onnan érkeznek hazánk légterébe." Fő feladatuk szerintem, hogy engem zavarjanak.
pragmatika
2022. február 05. 12:41
Ja. A t.köm tele van vele, itt dübörögnek már napok óta. Amúgy a mi gripenjeink is itt szoktak flexelgetni. Leszokhatnának már a Somogyi repülésekről.
Béna Géza
2022. február 04. 15:10
Fel kel mérni a tarepet hogy ha sor kerül rá minél hatásosabban tudják megszórni Budapestet, Szíriában Afganisztánban már nincs mit lerombolni most itt van európa jó kis terep ámerikának
Prominet
2022. február 04. 06:43
Szerintem nem kell mindjárt ukrajnára asszociálni, mégiscsak tagjai vagyunk a NATO-nak. Mindig voltak, mindig lesznek hadgyakorlatok. Ezt is biztos korábban leszervezték. Ez ilyen. Győr felett is relatíve sokat repkednek a grippenek. Értsd évente többször. Eljutottunk oda, hogy minden katonai mozgás azért van mert... Mint a vírus. Új vírus terjed... Fussunk b+ mind meghalunk. De számítógép vírus. Jaaa, huhh.... megúsztuk... Kb. itt tart a világunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!