Szijjártó: Magyarország 120 lélegeztetőgéppel segíti Ukrajnát

2022. február 21. 07:09

A gépek fele kárpátaljai, másik fele más ukrajnai kórházakba kerül.

2022. február 21. 07:09
null

Magyarország újabb 120 lélegeztetőgéppel segíti Ukrajnát a koronavírus-járvány elleni küzdelemben, a gépek fele kárpátaljai, másik fele más ukrajnai kórházakba kerül - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn reggel. A tárcavezető közösségi oldalán élőben jelentkezett be, mielőtt Brüsszelbe indult. Elmondta, hogy a gépeket – ahogy a korábbi, ugyanilyen nagyságú segítség esetében is – az Ökumenikus Segélyszervezet segítségével juttatják el a kórházakba.    

Brüsszeli útjáról Szijjártó Péter közölte: az uniós tanács ülésén vesz részt, ahol a kelet-európai térségben kialakult feszültségek lesznek napirenden. „Magyarországnak érdeke a béke, ezért elvárjuk azt, hogy a világpolitika nagy szereplői tovább folytassák azt a magas szintű párbeszédet, amely az egyetlen reményt jelenti a békés megoldás irányába” – fogalmazott a miniszter. Hozzátette:

Ukrajnában sorozatosan megsértik a magyar nemzeti közösség jogait, ennek ellenére Magyarország mindig is kiállt Ukrajna területi integritása és szuverenitása mellett”. Mindig segítettünk az ukránoknak, ha bajban voltak vagy ha szükségük volt valamilyen támogatásra, segítségre a világjárvány elleni küzdelemben. Így van ez most is – mondta Szijjártó Péter.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/PAP/Rafal Guz

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2022. február 21. 18:43
Havi 90 millió forintba kerül a tízezernyi fölöslegesen felvásárolt lélegeztetőgép tárolása. Bár nem értem, miért nem tették a beléptető kapuk mellé? Az elajándékozással legalább csökken a tárolási ktg. Vajon melyik fajtát küldjük, amelyikről nem jön le élve a beteg, vagy amelyik a kórházi tüzet okozta?... 13 milliárdot elvettek a budapesti egészségügyi felújításokból megszorítás képpen. Csak hogy legyen mihez hasonlítani a kidobott pénzt. A lebonyolitó cég 15 milliárdos osztalékot markolt fel. Ha Császi meg Tátrai 3 évet ültek egy egymilliárdos üzlet KISÉRLETE miatt akkor ez hány évet ér?
NorthernOutlaw
2022. február 21. 16:49
Mi a fasznak jótékonykodunk velük?? Ebből egy sem fog eljutni Kárpátaljára az meg, hogy mennyi ukrán döglik meg ki a lófaszt érdekel? Ja, és ettől semmivel nem fognak kevésbé utálni...
Ildikó99
2022. február 21. 15:15
Inkább tőbb lélegeztető gép legyen mint kevés
TOM66
2022. február 21. 12:46
Szép gesztus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!